Temp goes down under load? Normal?

S

Stevarian

New Member
#1
I have noticed that my cpu temp as reported by ASUS Probe v2.12.07 goes DOWN after playing games, or under a load. I just ran Prime95 for an hour, and checked the temp, and it was at 99 degrees F, but when I turned it off, and let the system idle, it came up to 105. It was around 105 before Prime95 as well.

Is this normal? I believe my fans are running at a constant speed.

Thanks

Steve

------------------
ASUS CUSL2-C
1 GHz P3 @ 1.2 GHz
256 MB PC150 RAM
40GB Maxtor 7200rpm
20GB Maxtor 7200rpm
Gainward Geforce 3
Creative Audigy
Plextor 12x10x32x CDRW
Lite On 163 DVD
Elan Vital T-10AB case
 
S

Stevarian

New Member
#3
Do you know how accurate Asus Probe is? I thought it was bizarre too.

------------------
ASUS CUSL2-C
1 GHz P3 @ 1.2 GHz
256 MB PC150 RAM
40GB Maxtor 7200rpm
20GB Maxtor 7200rpm
Gainward Geforce 3
Creative Audigy
Plextor 12x10x32x CDRW
Lite On 163 DVD
Elan Vital T-10AB case
 
S

Stevarian

New Member
#5
Is there something that works better?

------------------
ASUS CUSL2-C
1 GHz P3 @ 1.2 GHz
256 MB PC150 RAM
40GB Maxtor 7200rpm
20GB Maxtor 7200rpm
Gainward Geforce 3
Creative Audigy
Plextor 12x10x32x CDRW
Lite On 163 DVD
Elan Vital T-10AB case
 
Todd a

Todd a

New Member
#7
I have heard of propblems with their probe. What does the sensor under the CPU report? Use a program like MotherBoard monitor 5.xx or the VIA Hardware Monitor that likely shipped with your board. These will give you a CPU and chipset temp. It is not 100% accurate, but it is close enough for most.

------------------
AthlonXP 1600+ 1.65v 42'C
FOP32-1 Mod w/80mm 30db
Epox 8KHA+ KT266A
256MB Crucial DDR266 cas2
GeForce2 GTS (210/410)
Sound Blaster Audigy
Antec SX-630 Case (mod'd)
TTGI TT-350-SS 370w PS
 

Associates