[RESOLVED] Gigabyte M750SLI.......Bios Post Problems?

V

-=V8=-

New Member
#1
Hello,

I'm having a real headache with this board. I have been trying some oc tweaks to my X4 940 cpu and everything was going fine. Suddenly after a reboot the bios wont start just a black screen and the lcd monitor not firing up. I then clear the cmos and the PC starts. This is where it gets annoying I get the option of continuing the boot F1 or loading last good configuration if I try any of these options apart from continue the bios will just not fire up. Once I hit continue the PC boots fine into windows and is perfectly stable. So essentially I cannot touch any bios settings now as the thing wont boot after saving?


SiSoftware Sandra

System
Host Name : STUDYPC
User : Sudy
Workgroup : WORKGROUP

Processor
Model : AMD Phenom(tm) II X4 940 Processor
Speed : 3GHz
Model Number : 9000
Cores per Processor : 4 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Quad-Core
Internal Data Cache : 4x 64kB, Synchronous, Write-Back, 2-way, Exclusive, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 4x 512kB, ECC, Synchronous, Write-Back, 16-way, Exclusive, 64 byte line size
L3 On-board Cache : 6MB, ECC, Synchronous, Write-Back, 48-way, 64 byte line size, 4 threads sharing

System
System : Gigabyte Technology Co., Ltd. M750SLI-DS4
Mainboard : Gigabyte Technology Co., Ltd. M750SLI-DS4
Bus(es) : ISA PCI PCIe USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : No
System BIOS : Award Software International, Inc. F7
Total Memory : 3.75GB DIMM DDR2

Chipset
Model : AMD (Family 10h) Athlon64/Opteron/Sempron HyperTransport Technology Configuration
Front Side Bus Speed : 2x 1GHz (2GHz)
Total Memory : 4GB DIMM DDR2
Memory Bus Speed : 2x 400MHz (800MHz)

Video System
Adapter : NVIDIA GeForce 8800 GT (512MB DDR3, 557MHz/1.29GHz/2x900MHz, PCIe 2.00 x16, SM4.0)

Graphics Processor
Adapter : GeForce 8800 GT (1.01, 512MB, 1.5GHz)
Adapter : GeForce 8800 GT (1.01, 512MB, 1.60GHz)

Storage Devices
SAMSUNG HD501LJ 500GB (SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 16MB Cache) : 466GB (C
LITE-ON DVDRW LH-20A1S (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : 2GB (D
OJQPOD AZCDQ3C96V (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R) : N/A (E

Logical Storage Devices
Hard Disk (C : 466GB (NTFS) @ SAMSUNG HD501LJ 500GB (SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 16MB Cache)
GIGABYTE (D : 2GB (CDFS) @ LITE-ON DVDRW LH-20A1S (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
3.5" 1.44MB (A : N/A
CD-ROM/DVD (E : N/A @ OJQPOD AZCDQ3C96V (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Giga-Byte 075Dh
Audio Device : Giga-Byte Realtek ALC1200 8-Channel High Definition Audio Codec
Audio Codec : Realtek Semiconductor Realtek 885 High Definition Audio
Audio Codec : Nvidia 0002h
Serial Port(s) : 1
Parallel Port(s) : 1
Disk Controller : Giga-Byte MCP78S [GeForce 8200] IDE
Disk Controller : Giga-Byte 0AD0h
USB Controller 1 : Giga-Byte MCP78S [GeForce 8200] OHCI USB 1.1 Controller
USB Controller 2 : Giga-Byte MCP78S [GeForce 8200] EHCI USB 2.0 Controller
USB Controller 3 : Giga-Byte MCP78S [GeForce 8200] OHCI USB 1.1 Controller
USB Controller 4 : Giga-Byte MCP78S [GeForce 8200] EHCI USB 2.0 Controller
USB Controller 5 : VIA VT6212 USB Controller
USB Controller 6 : VIA VT6212 USB Controller
USB Controller 7 : VIA VT6202 USB 2.0 Enhanced Host Controller
FireWire/1394 Controller 1 : Giga-Byte GA-EP45-DS5 Motherboard
System SMBus Controller 1 : nVidia MCP5+ SMBus 1
System SMBus Controller 2 : nVidia MCP5+ SMBus 2

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)
Printer : Canon MP610 series Printer (USB, Colour)

Network Services
Network Adapter : NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet (Ethernet, 100Mbps)

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line

Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows Vista Ultimate 6.00.6001 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x64

Windows Experience Index
Current System : 1.0

Performance Tips
Warning 100 : Large memory sizes should be made of Registered/Buffered memory.
Tip 2546 : Large memory modules should be ECC/Parity.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
 
N

nihil

New Member
#2
Sounds like you have screwed it up, and it is reverting to a secondary BIOS chip. That has been a feature of decent Gigabyte boards for some years now.

My first move would be to prepare a BIOS flash disk and start over. That should reinstate your primary BIOS.

:)
 
V

-=V8=-

New Member
#3
Hey fella,

I reflashed via windows but what weird is it wouldnt have it. Tried a few more hard resets and a reflash via usb stick and its sorted.:D
 

Associates