one usb device not working

J

Jiggy1965

New Member
#1
I've got a problem with my usb photo keychain. When I plug it in, the software inside it should start. Which is an upload/download program to put photos in the keychain. It worked once, but I tried it today and it now seems to hang on the software. When I unplug it everything works fine again. For a moment the 'removable media drive' H: appears/disappears.

In Device manger the usb storage port seems to work ok. Deleting the driver and having it reinstall again doesn't work either. It just seems to hang starting the software. On another computer it works, so it must be something with mine. I've tried every other usb port and all other usb devices (harddrive, printer, memory stick etc.) don't have any problems. So I guess it must be some conflict with the photo uploading software?
 
whutsupdoc

whutsupdoc

Master of my Domain
#2
can u delete the photo software in the add/remove software (control panel) and reinstall it again.
 
J

Jiggy1965

New Member
#3
No, cause no software is actually installed. On pluggin in the photo keychain, the program inside it starts up itself. Well, it should anyway. It did once. Then I could up and download photo's with it. On unplugging, the program closed itself.

But now it seems to hang on starting up the program, or on setting up an extra storage drive (for a moment upon unplugging I can see an extra H: drive).

In the control panel, an extra usb storage item is shown (usb storage photo album). Which I uninstalled so upon pluggin in it would install the driver again. But that didn't work.
 
whutsupdoc

whutsupdoc

Master of my Domain
#4
are you trying to use the photo program on the usb flash or do you want to reformat the entire flash ???

maybe holding down the LEFT shift key while plugging in the drive will prevent the program from attempting to load.. then from there you can try to access the USB drive and reinstall the program manually or reformat the usb flash completely
 
J

Jiggy1965

New Member
#5
When I plug it in it should start the program inside it automatically. If it doesn't there should at least a mention in in in 'My Computer' as an extra drive icon. But there isn't one there either. Just when I unplug it for a moment. But anyway, plugin it in freezes windows somewhat (can move the mouse but it has an egg timer and can't acces 'Start' etc.)