My sound disappeared!

L

lardas

New Member
#1
Have Acer Aspire PC with built in Realtek HD Audio and my sound went out suddenly. I uninstalled it and rebooted, changed to a known good speaker set, tried all the jacks and nothing...anything i am missing? Thanks.
 
jimbo1763

jimbo1763

Moderator
#2
As dumb as it sounds, check your sound control panel to make sure that the mute box is not checked. It happens.
 
Midknyte

Midknyte

Caffeine Fiend
#4
What's the model number? Desktop or laptop?

Does the sound card show up in device manager? If not, check the bios to make sure it's enabled.
 
L

lardas

New Member
#5
Yes - everything shows up in Device Manager as OK...this is on board I have Acer Aspire AST 690 - UP935A Pentium D, It's Realtek HD and here's what happened...I disconnected everything to move to a new location and I had amplifying equipment plugged in ti the Line In from a Line out on the amp. I replugged everything exactly as it was prior to the move and - no sound. I downloaded new drivers for my Vista Home program from the Realtek website and the configuration i got was a total mismatch so I'm ready to just buy another soundcard at this point.
 
Midknyte

Midknyte

Caffeine Fiend
#9
What do you mean they weren't compatible with vista? are you sure you got the right download?
 
L

lardas

New Member
#10
Just got a pop up that said the drivers were known to have a compatibility problem with Windows when I unzipped them...no drivers were downloaded as a result. maybe it was the wrong one; I'll try it again.
 
Last edited:
L

lardas

New Member
#11
Tried again...these drivers don't match the system...the config of the ports on the back of the cpu do not match the driver. I believe i burnt the board module out when i reconnected the computer...possible? Please tell me if you know of a good soundcard to get if you want to record and upload...thanks!
 
L

lardas

New Member
#13
yes I downloaded the files, which were marked as Vista specific, from the Realtek site but they did not work either:( I'll try the Googled ZDNet one and then i think i will move on.
 
Last edited:
L

lardas

New Member
#14
Tried the ZDNet downloads and no go, they didn't work., they wouldn't even fully load or unzip. Just froze at about 80 percent downloaded. For whatever reason I don't think I will get this onboard sound back so, what is a good soundcard to buy that is geared to recording live stuff. Thanks for your help midknyte.
 

Associates