MOHAA problems in Win XP

M

Mik

New Member
#1
I have tried to run the game in win 2000 and had no problem but in win xp it says can't find some Open GL subsystem or something like that.
I have an AMD XP 1700 with MSI board, MSI GeForce 2 Ti 64mb ddr with all the drivers (latest NVidea XP drivers) and latest Mo/Bo drivers and the latest Direct X.
so what could be the problem???

------------------
Damn it Jim, I'm not a computer specialist, I just run around with a hypospray pretending to be a doctor!
 
M

Mik

New Member
#2
i thought it might help my cause if i give you the exact message i get:

Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

that's what it says on the loading window.

pleeeeeeease help if you can!!!

------------------
Damn it Jim, I'm not a computer specialist, I just run around with a hypospray pretending to be a doctor!
 
W

Wuzup101

New Member
#3
there is a patch for MOHAA already...I really don't know if it will help you. As I dont have any problems playing the game in win XP (though I can't do multi player right b/c of my firewall). Well the patch is 15mb and you can get it at www.mohaa.ea.com

------------------
AXIA T-Bird 1ghz @ 1425mhz w/ Taisol 760CGK
Iwill KK266-R
Crucial Cas2 384mb @ 150mhz
Leadtek GF2 Pro @ 215/415
2x 20gig 60GXP Raid0
KDS Avitron 17in
 
N

norphis

New Member
#4
lo, I had exactly the same problem. What you have to do is to go to your videocard manufacturers site and download the latest windows XP drivers.

Alternatly download the latest Nvidia released drivers from
http://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=windows2000

This worked for me, it should work for you.



------------------
ABit KT7A
AMD Athlon Thunderbird 1.4 GHz
786 MB 133MHz RAM
Maxtor+60 7200rpm 40GB HD x2
16x Pioneer Slot DVD
Gainward GF3(GoldenSample)
Soundblaster Live!
 
M

Mik

New Member
#5
THanks guys, but i forgot to reply immediately after my fix since i did it by updating windows.
Since i upgraded from win2k to winxp i guess windows didn't keep all the drivers and apps installed as they should be even thought it said nothing about conflicts when i started installation. But what i did is updated everything that was to update so far for windows xp from the microsoft site and there seemed to have been some nVidia updates there as well which appearantly solved the problem.
thanks anyways.
hope this helps future problems that others might run into.

bye!!!

------------------
Damn it Jim, I'm not a computer specialist, I just run around with a hypospray pretending to be a doctor!