Does this sound like a bad video card?

P

pfoerste

New Member
#1
My granddaughter's PC's HD clinkered, I installed another, Fdisked and formated it with no problem. When I started to install Win98, after the scandisk is finished the video drops to a scrambled color ban across the middle half of the screen.
This is a 586 with 20mb ram and a 1gb hd.

Thanks

------------------
KT7-Raid W/800 T-Bird, 192MB RAM
Raid 0 WD 20GB ATA66 & Samsung 6.5GB ATA33
Diamond Viper V550 AGP
Sound Blaster Live
Adaptec AVA 2906 SCSI
US Robotics 56K Voice
Win98
 
KilrB

KilrB

3rd Member
#2
I'm not sure how this would happen after just reformatting and installing windows, but it sounds like the refresh rate is to high for the monitor to handle.

Atleast thats what has happened to me in the past if I hooked up an older monitor to a machine that is running a higher refresh rate.
 
P

pfoerste

New Member
#3
KilrB, Win98 did not install, just when it started is when the video scrambled.

------------------
KT7-Raid W/800 T-Bird, 192MB RAM
Raid 0 WD 20GB ATA66 & Samsung 6.5GB ATA33
Diamond Viper V550 AGP
Sound Blaster Live
Adaptec AVA 2906 SCSI
US Robotics 56K Voice
Win98
 
C

Convoluted

New Member
#4
Sounds like a bad vid card..i had same problem trying to install windows 98 and linux before i could try to do setup boom it went blank..replaced vid card..works like a horse.
 
P

pfoerste

New Member
#5
Yea it was the video card.
Thanks everyone for the help!!

------------------
KT7-Raid W/800 T-Bird, 192MB RAM
Raid 0 WD 20GB ATA66 & Samsung 6.5GB ATA33
Diamond Viper V550 AGP
Sound Blaster Live
Adaptec AVA 2906 SCSI
US Robotics 56K Voice
Win98
 

Associates