Abit BE6-II and Celeron II 566

A

ahsia

New Member
#1
I am trying to OC this puppie, but in the BIOS, it doesn't have multiplier greater than 8...

Celeron II 566 has an locked multiplier at 8.5

i am getting checksum error when systems boots up, and when i try to OC, i get checksum errors also...

anyone with the BE6-II and Celeron IIs help!

------------------
Dual boot Windows 98 Second Edition and Windows 2000 Professional
Soyo 7VCA, Intel Celeron II 566, 256mb PC-100 Samsung, Quantum LM 10.2, Sony 6x DVD-ROM, Yamaha 4416S, ATI Rage Fury 32mb, SB Live! Value, Linksys 10/100 NIC

Windows NT Server
ABIT BP6, Dual Intel Celeron 366a @ 458, 128mb PC-100, Western Digital Caviar 30.7gb, Sony 48x CD-ROM, Diamond Speedstar 8mb, Linksys 10/100 NIC
 
R

RIb Feast

New Member
#4
Hmm, checksum errors I got as well when I tried to O/C too high. You'd get VXD stuff missing, registry checkers loading and what not, try upping the voltage, lowering the O/C till you burn in the cpu (with say SETI)or get it better cooling. I get 850 from my celeron 566 at 1.9 stable in games, stock heatsink so far, any higher I can post (posts everything I've bothered throwing at it - up to 957) but will get errors like th ones you sound like you're having.

Good Luck!

Mr Ribs
 
A

ahsia

New Member
#5
i looked on the ABIT site, and i have flashed the most recent BIOS...

so what should i set the multiplier at since i can't go above 8?

also, how high should i bump the voltage to to OC to the max?

one last thing, i am have trouble with my IDE CD-ROM, i have a SCSI CD-RW that i have been using to install the OS, software, etc, etc.... the IDE CD-ROM give a CDR101 error in DOS, and even when it shows up in win98 under device manager and windows explorer, it won't read any CDs I put in..... what do u think might be the problem....

------------------
Dual boot Windows 98 Second Edition and Windows 2000 Professional
Soyo 7VCA, Intel Celeron II 566, 256mb PC-100 Samsung, Quantum LM 10.2, Sony 6x DVD-ROM, Yamaha 4416S, ATI Rage Fury 32mb, SB Live! Value, Linksys 10/100 NIC

Windows NT Server
ABIT BP6, Dual Intel Celeron 366a @ 458, 128mb PC-100, Western Digital Caviar 30.7gb, Sony 48x CD-ROM, Diamond Speedstar 8mb, Linksys 10/100 NIC
 
S

S_Klass

New Member
#6
The way things work with the locked multiplier is, you can set it at any value you want but the CPU itself sends a signal indicating what multiplier it should be set at. So set it to any value (8 is fine).
As far as voltage goes, work from 1.70 - 1.95 Volts. Yes I know they do go higher but anything in the 2+ Volt ( >25% over spec) region should be watercooled or peltier cooled IMHO. As for your CD-R check your slave/master settings.

------------------
-=S_Klass=- I tweak... therefore I am.
 
A

ahsia

New Member
#7
Here is what I have tried:

setting bus speed to 83, it will boot, but not all the way to Windows, then it reboots, and give checksum error....

setting anything above 83, automatic checksum error, won't even boot.....

what am i doing wrong?

------------------
Dual boot Windows 98 Second Edition and Windows 2000 Professional
Soyo 7VCA, Intel Celeron II 566, 256mb PC-100 Samsung, Quantum LM 10.2, Sony 6x DVD-ROM, Yamaha 4416S, ATI Rage Fury 32mb, SB Live! Value, Linksys 10/100 NIC

Windows NT Server
ABIT BP6, Dual Intel Celeron 366a @ 458, 128mb PC-100, Western Digital Caviar 30.7gb, Sony 48x CD-ROM, Diamond Speedstar 8mb, Linksys 10/100 NIC