Tape Backup
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 5 of 5

Thread: Tape Backup

  1. #1
    Join Date
    Nov 1998
    Posts
    3

    Tape Backup

    I have an older Hewlett-Packard "Colorado 250MB" internal tape backup drive that I would like to install in my new computer.

    The problem is, I have no installation manuals to follow.

    I physically installed the tape backup unit into my computer.

    I purchased a "ribbon" cable that could connect to both my 3-1/2" disk drive and my tape backup unit.

    When I connected everything up, my 3-1/2" disk drive no longer worked and the tape backup unit failed to work too.

    Am I doing something wrong here??

    Are the 3-1/2" drive and tape backup unit completely different pieces of hardware??

    I'm running Windows 98.

    Any help would be greatly appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Oct 1998
    Posts
    1,238
    My HP Colorado came with it's own cable that has to be plugged into the controller or mb directly and has a connection to connect to the floppy cable end that would have plugged into the controller. I've tried using a standard twisted floppy cable to not have to use 2 cables, but it didn't recoginize the tape drive. Don't know if this helps.

  3. #3
    Join Date
    Oct 1998
    Posts
    1,238
    Also, I should add that Win95 or 98 may not detect a tape drive until you install the software for it. It is a possibility that you might find an older copy of Colorado backup at some shareware sites.

    I use floppy's mostly, and don't save much anymore, just word processing files and such.

  4. #4
    Join Date
    Oct 1998
    Location
    Huntsville, Tx
    Posts
    498
    Don't want to suggest anything too obvious but I installed a tape drive and my floppy also quit working. I discovered I had accidentally plugged the drive in backwards at the motherboard. I actually had to install a new floppy to get it all straightened out. I learned an important lesson though: DOUBLE CHECK ALL CONNECTIONS!

  5. #5
    Join Date
    Nov 1998
    Location
    Atlanta, Ga, USA
    Posts
    118
    Try to plug the tape drive ribbon in first then the 3.5. If you have any questions e-mail me

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •