RealMagic Hollywood PLUS - How is the DVD quality and CPU usage?
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 7 of 7

Thread: RealMagic Hollywood PLUS - How is the DVD quality and CPU usage?

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 1999
    Location
    Norway,Oslo,Skjetten
    Posts
    22

    RealMagic Hollywood PLUS - How is the DVD quality and CPU usage?

    What should i choose ATI Rage Fury with it's DVD or get a separate RealMagic Hollywood PLUS card? What about image quality comparision and CPU load?
    Thanks for any response!
    What's that?

  2. #2
    Join Date
    Mar 1999
    Location
    Everett, WA USA
    Posts
    28
    Amn,
    That hollywood decoder is a bad boy. Picture quality is beautiful(depending on recorded settings)I've gone up to 1280X1024 w/out much cpu usage and it's suppose to give you resolutions of upto 1600X1280. Also has a TV/out w/out much hassle. It also gives you bunch of options such as dolby 5.1 sound if you've any use for such things. Check out http://www.pricewatch.com for the cheapest price. Word of caution!!! GET a retail box. I bought a OEM and it didn't come w/ the cables. You need a vga pass thru cable to be able to play your DVD titles. After playing DvD titles on those slow software decoders I was pretty content w/ HOllywood. One bad part the hollywood is that it gulps up an IRQ. Under win9X right click my computer, click on properties, go to system resources and double click system, click the IRQ tab and see if you've got IRQ 10 or 9 available. I don't know nothing about the ATI card, all I can say is that it might be a cheaper deal if you're planning to replace both your vga card and get hardware dvd decoding in your system.

  3. #3
    Join Date
    Dec 1998
    Location
    walnut creek, CA, usa
    Posts
    1,682
    I bought a toshiba DVD with hollywood decoder card...its awesome. the software that enables you to play DVD's thru your decoder is among the best i have seen. You cant go wrong with this card.

  4. #4
    Join Date
    Mar 1999
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    2
    I purchased the Hollywood plus card and a Toshiba DVD player two months ago. It's totally awesome. The best part for me was the price. I shopped around for DVD players, (the ones that look like a VCR) $300.00 was the best I could do. Shopping the internet I found the Toshiba DVD ROM for $52.00 and the Hollywood plus card for$79.00. The coolist thing about the card is the flexibility of input/output. I made a long S-Video and stereo cable , ran it to the back of my TV and was stunned at the picture and sound quality of my very inexpensive DVD player. Hollywood Plus has my vote. You could do a lot worse.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    1
    i want to use the hollywood+ without the loopthrough-cable only with the tv-output
    with windows2000. is that possible?
    do i havet to use then realmagic dvd-player oder can i use another dvd-player?
    ist the picture quality like that of an
    normal dvd-player? how ist the sound-quality (ac3)?

    [This message has been edited by thilol (edited 04-04-2000).]

  6. #6
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    London, England
    Posts
    325
    The hollywood plus is hot, the real magic players is the most stable I've seen, I surf and write in word while watching dvd on my TV.

    Peace

    ------------------
    The PC is only a tool make great use of it

    Why not give my site a visit bounce.to/hiphopcentral

    Current System:
    ABIT BH6
    128MB PC-100 Ram
    Celeron 400
    STB Velocity 4400 16MB AGP
    Sound Blaster Live Value
    ADAPTEC 2904CD SCSI CARD
    TEAC CD-R56S-600 6x24 CD Writer
    18.2gb Maxtor Diamond 36 UDMA 66 (running @udma33)
    EIDE LG Gold star 16xMax CD-ROM
    CTX VL950T 19" Monitor
    MACHINE 1:
    ASUS P3V4X
    256MB PC-133
    PIII 700E
    GEFORCE SDR 32MB AGP
    SBLIVE VALUE
    NETGEAR FA311 NIC 10/100
    PLEXWRITER 12/10/32A
    30.7GB IBM DESKSTAR 75
    DXR3
    12X HITACHI GD-7500 DVD-ROM
    CTX PR960F 19" MONITOR

  7. #7
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Sweden, North Europe
    Posts
    1,061
    Hmmm.. agree with this Hollywood fanatics.. since Im one of them, I have A nice Pioneer (cracked it with illegal crack, now I have regions free) 10x/40x, Real Magich Holl. + with an nice IR Remote Controll also.. heheh better than an ordinary DVD player...
    Get the Remote at www.realmagic.com

    ------------------
    *** The worst investment u can do is a buy a new computer, buy some stocks isntead ***
    ftp1. Antec PLUSVIEW1000AMG, Abit AT7 v1.1, XP 1800@2300 0,13u, 512MB TwinMOS PC-2700 cl2
    ftp2. Antec PLUSVIEW1000AMG, Abit AT7 v1.2, XP 1800@2300 0,13u, 512MB TwinMOS PC-2700 cl2
    backup. Chieftec Fulltower, Abit KT7A-R v1.3 XP-M 2000+ 3x256MB TwinMOS PC-166
    Workstation. (Not yet ready)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •