Can't recognize scsi scanner
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 2 of 2

Thread: Can't recognize scsi scanner

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Dec 1998
    Posts
    11

    Can't recognize scsi scanner

    My microtek e-3 came with a 1502e scsi card. That card seems to have a short in it, the computer will not boot if it is installed (this appeared after the equipment was out of the system for some time....long story) I got a used 1542b Adaptec card and a 6' cable.

    The card installs ok in win95 osr2, but the scanner is not recognized. A large amount of static is present in the scanner when I touch the frame, and in the belly of the 6' cable when I touch that. The card seems to radiate some noise to the cordless phone....is that normal? The terminator is the one which came with the scanner, probably a passive (cheap) one.

    Where do I go with this? I would like to solve the problem, just for the experience of it, but aside from exchanging the parts I have if they are faulty, I don't want to spend much more money as it would be cheaper to just buy another scanner.

  2. #2
    Join Date
    Dec 1998
    Posts
    11
    Just a note to say it's fixed, in case anyone else is worrying over the same sort of problem. I removed the adapter (software and hardware), took the 6' scsiI cable back and traded for a 3' scsiII cable. Stuck it all in, and smooooth. The static thing was very strange and scary! It is all gone now, including all interference with the cordless phone.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •