CD Rom doesn't play sound
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 5 of 5

Thread: CD Rom doesn't play sound

  1. #1
    Join Date
    Oct 1998
    Location
    Norcross, GA USA
    Posts
    1

    CD Rom doesn't play sound

    My CD ROM works fine, except it doesn't play a music CD. The CD player software acts as if it is playing (the track timer increments), and all my volume controls are on. I get sound from other sources, just not a music CD. Help!

  2. #2
    Join Date
    Dec 1969
    Location
    Toronto, Ontario, Canada
    Posts
    88
    Jen,

    You may want to ask this question at the VirtualDr Support Forums. Many people there frequent the boards, and would be happy to help you!

    http://www.virtualdr.com/forums/

    I'd guess that the cable going from your sound card to the cd-rom is loose or broken. That's how you get CD Audio.

    Thanks,

    -- Michael

  3. #3
    Join Date
    Oct 1998
    Location
    NY
    Posts
    16
    I just had the same problem last week. There should be jumpers on the sound card. Try rotating the jumper 90 degrees on the same pins on the sound card. If this doesn't work try all the combinations for the 3 rows of pins. The jumper usually connects 4 pins(2 rows by 2 rows). Let me know how you do!

  4. #4
    Join Date
    Oct 1998
    Posts
    2
    just wonder did u have the audio cable install from cdrom to your sound card??

  5. #5
    Join Date
    Nov 1998
    Location
    Australia
    Posts
    26
    plug speakers into your headphone socket at the fornt of the CD-ROM. Play the CD and if you hear the sound than your cable between CD-ROM and Sound Card is gone.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •