GeForce Tweaking Utilities.
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 15 of 15

Thread: GeForce Tweaking Utilities.

  1. #1
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Tallahassee, FL, US
    Posts
    351

    GeForce Tweaking Utilities.

    Hi guys, I was just wondering which utility you guys use to tweak your GeForces with the new 23.82 drivrs. Now that NVMax is gone, is RivaTuner a god replacement? I am mainly looking for a utility the lets me overclock, and set my VSync options. Thanks in advance.

    -Pikachu
    -Pikachu
    ICQ: 19553058
    PIV 2.8 @3.4
    MSI 850E-Max
    4x120gb 7200rpm HDD 8meg cache(Raid 0)
    1x100gb 7200rpm HDD (USB 2.0)
    48/25/48A PlexWriter
    16x Pioneer DVD-Rom
    VisionTek GeForce 4 ti4600
    512mb PC1066 RD-Ram
    SoundBlaster Audigy
    21" Sony E500 monitor
    Windows XP Professional

  2. #2
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    peoria, il
    Posts
    90
    woah, nvmax is gone?? that sucks but at least i still got it. i think you can use power srtip to tweak your geforce.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Independence, MO
    Posts
    8,071
    Give what you cannot keep to gain what you cannot lose.

  4. #4
    Join Date
    Apr 1999
    Location
    VA, USA
    Posts
    624
    Whoa were have you been the last year Pika?

    ------------------
    If god hadn't intended for us to eat animals then why'd he make them out of meat?
    If god hadn't intended for us to eat animals then why'd he make them out of meat?

  5. #5
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    UK
    Posts
    8,466
    (that's what I was thinking)
    Opteron 144@2.8GHz (stock HS/fan), Asus A8N-SLI SE (passive NB), 1.5GB RAM (2:3:2:5, 2T), WD Raptor 740GD 74GB, Maxtor DM10 300GB, Asus EN7600GT SILENT@???, M-Audio Revo 7.1, Nebula DigiTV, Dell 2005FPW, Enermax 431W Active.

  6. #6
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Tallahassee, FL, US
    Posts
    351
    Well, I have been busy with work and stuff... the last game I played was Wolf3D!!! I am way behind the times, but the only utility I liked was NVMax! NO FAIR!!! THEY CAN'T STOP!!! Ok, end of rant... Also, my computer has been a total freak for the past few months and I have just not had time to mess with it.. Anyhow, I do not feel like messing with other utilites without a recomendation... RivaTuner seems to only let me OverClock, and I am not looking to do that, I want all the GL and Dx tweaks that NVMax had... Ok, I gotta run.


    ------------------

    -Pikachu
    ICQ: 19553058
    -Pikachu
    ICQ: 19553058
    PIV 2.8 @3.4
    MSI 850E-Max
    4x120gb 7200rpm HDD 8meg cache(Raid 0)
    1x100gb 7200rpm HDD (USB 2.0)
    48/25/48A PlexWriter
    16x Pioneer DVD-Rom
    VisionTek GeForce 4 ti4600
    512mb PC1066 RD-Ram
    SoundBlaster Audigy
    21" Sony E500 monitor
    Windows XP Professional

  7. #7
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Independence, MO
    Posts
    8,071
    Check that link I gave above, dude!
    NVmax is right there!
    Really it is!


    [edited due to the lack of sleep and spelling abilities]

    [This message has been edited by ThreeOnTheTree (edited 03-31-2002).]
    Give what you cannot keep to gain what you cannot lose.

  8. #8
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Tallahassee, FL, US
    Posts
    351
    But I heard that it does not work with the new dets.... is that not true?

    ------------------

    -Pikachu
    ICQ: 19553058
    -Pikachu
    ICQ: 19553058
    PIV 2.8 @3.4
    MSI 850E-Max
    4x120gb 7200rpm HDD 8meg cache(Raid 0)
    1x100gb 7200rpm HDD (USB 2.0)
    48/25/48A PlexWriter
    16x Pioneer DVD-Rom
    VisionTek GeForce 4 ti4600
    512mb PC1066 RD-Ram
    SoundBlaster Audigy
    21" Sony E500 monitor
    Windows XP Professional

  9. #9
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Toronto
    Posts
    1,165
    I'm using Riva Tuner now.

    I like it better than NVmax.

    Btw, as I understand it NVmax will no longer be updated and supported. It is still available for download though.

    ------------------
    Men -- Gold
    Women -- Gold
    Canadian Hockey 2002
    now that my specs are respectable, I might as well list them again:

    2500+ Barton @ 2346mhz, Swiftech MC462a/80mm Sanyo Denki fan
    Abit NF7-S v 2.0
    2x256 Ocz PC3500 DDR
    128 mb ATI Radeon 9800 Pro
    Lian-Li PC-68 case
    Enermax 431 watt PS
    blah blah blah
    blah blah blah

  10. #10
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Independence, MO
    Posts
    8,071
    Actually, it is a little strange with the detonators over 23.x, but only a little quirky. Everytime you reboot or go out of suspend, it resets the memory clock to default. Not a big problem, you just have to change it back.

    As for the other settings, they seem to be okay to me. I only use FSAA in openGL games, and it keeps those settings without any problems.

    Of course that was with WinME. I just use the 23.11 detonators with 2k and it works perfectly. I haven't seen much improvement with the newer detonators, so I just use the one that NVrefrresh fix still works on.
    Give what you cannot keep to gain what you cannot lose.

  11. #11
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Toronto
    Posts
    1,165
    I'm using the 28.32 detonator drivers and Riva Tuner and my custom core and memory settings stay after a reboot. I'm using 98se.

    ------------------
    Men -- Gold
    Women -- Gold
    Canadian Hockey 2002
    now that my specs are respectable, I might as well list them again:

    2500+ Barton @ 2346mhz, Swiftech MC462a/80mm Sanyo Denki fan
    Abit NF7-S v 2.0
    2x256 Ocz PC3500 DDR
    128 mb ATI Radeon 9800 Pro
    Lian-Li PC-68 case
    Enermax 431 watt PS
    blah blah blah
    blah blah blah

  12. #12
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    83
    OK I downloaded the Riva Tuner and I found where to adjust, but how should I go about overclocking it? Do I go in slow steps until the video card won't run? How to properly overclock it is the question here... Thanks!

  13. #13
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Independence, MO
    Posts
    8,071
    VTECAcuraGSR,
    Sweet car! Got it OC'd?

    As for the GF3:
    A Ti 200 should easily do 200/460. Some folks get more. The most I got was 230/500, but more cooling is necessary to keep it from artifacting on me.
    I definitely WOULD NOT massively OC it until you crash. That may toast the RAM (I suspect My Radeon VE died in this manner). I would try 10mhz at a time. Leave it running at that speed for a while, then inch it up. As you get past about 200/480, I would do even smaller jumps. If you start seeing funny things during gameplay, you are going too fast and have reached your limits. Notch it back down to the last stable setting. Just make conservative increases, and don't run it at a speed that makes games have artifacts.
    Give what you cannot keep to gain what you cannot lose.

  14. #14
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    1,978
    Riva Tuner kicks *** i use it with my GF3.

  15. #15
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    83
    VTECAcuraGSR,
    Sweet car! Got it OC'd?
    I will never tell.....

    Ok, I will start with 200/450 and try that for a while If I have any problems I will back it down a bit. Thanks!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •