PCI and AGP Graphics Cards
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 5 of 5

Thread: PCI and AGP Graphics Cards

  1. #1
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Birmingham, UK
    Posts
    90

    PCI and AGP Graphics Cards

    I currently use an AGP graphics card as my primary graphics card, however i have recently installed an onld s3 Virge PCI grapics card to add an additional monitor to extend my windows desktop, however whilst booting (before windows loads) the bootup screen loads on the PCI graphics card, is there any way to set the AGP card as default in the BIOS??? THe monitors work correctly when windows is loaded. THe secondary monitor is an old one, and is not situated on my desk, so i need the display on the primary monitor. Thanks
    TBird 1Ghz - KT7-Raid - 320Mb - 80Gb and 60Gb HD - 350W Enermax PSU - LiteOn 16x DVD & Creative 12x10x32 CD-RW - Geforce 4 MX 64Mb

    Chris (www.cpowell.co.uk)

  2. #2
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    UK
    Posts
    8,466
    Yes, there should be an "Init Display First:" (or similar) setting in your BIOS which should be set to AGP.

    MuFu.

    ------------------
    Athlon XP@2000+
    Cooler Master HHC-001@7V
    KG7R
    Crucial 512MB@152MHz
    Radeon 8500LE@315/640MHz
    60GXP 60GB
    75GXP 30GB
    SBLive! 5.1
    PlexWriter 16/10/40A
    Pioneer 16x DVD
    LG Flatron 795FT+
    WinXPP
    Opteron 144@2.8GHz (stock HS/fan), Asus A8N-SLI SE (passive NB), 1.5GB RAM (2:3:2:5, 2T), WD Raptor 740GD 74GB, Maxtor DM10 300GB, Asus EN7600GT SILENT@???, M-Audio Revo 7.1, Nebula DigiTV, Dell 2005FPW, Enermax 431W Active.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Birmingham, UK
    Posts
    90
    Sorry forgot to mention iv got a Abit KT7-Raid Mobo, i cant see anything in the bios..... any ideas? Thanks

    ------------------
    TBird 1Ghz
    Abit KT7-Raid
    320Mb
    10Gb & 6Gb Fujitsu HD
    LG 4x2x24 CD-RW
    Creative 12x10x32 CD-RW
    16Mb NVIDIA RIVA TNT
    Hauppage Win-TV Card
    Realtek RTL8029Nic
    Win ME & Win 2K
    TBird 1Ghz - KT7-Raid - 320Mb - 80Gb and 60Gb HD - 350W Enermax PSU - LiteOn 16x DVD & Creative 12x10x32 CD-RW - Geforce 4 MX 64Mb

    Chris (www.cpowell.co.uk)

  4. #4
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,205
    Originally posted by Cmpowell125:
    Sorry forgot to mention iv got a Abit KT7-Raid Mobo, i cant see anything in the bios...

    It is in the CMOS menu setup.

    Look under Integrated Peripherals,
    Init Display First,
    Setting available are AGP and PCI Slot.



    ------------------
    "I know nothing."
    Cheers.
    "I know nothing."
    Cheers.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Birmingham, UK
    Posts
    90
    Cheers Guys, problem sorted. Im sure i looked in that menu.
    Thanks

    ------------------
    TBird 1Ghz
    Abit KT7-Raid
    320Mb
    10Gb & 6Gb Fujitsu HD
    LG 4x2x24 CD-RW
    Creative 12x10x32 CD-RW
    16Mb NVIDIA RIVA TNT
    Hauppage Win-TV Card
    Realtek RTL8029Nic
    Win ME & Win 2K
    TBird 1Ghz - KT7-Raid - 320Mb - 80Gb and 60Gb HD - 350W Enermax PSU - LiteOn 16x DVD & Creative 12x10x32 CD-RW - Geforce 4 MX 64Mb

    Chris (www.cpowell.co.uk)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •