What should i upgrade first?
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 8 of 8

Thread: What should i upgrade first?

  1. #1
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Australia
    Posts
    6

    What should i upgrade first?

    please help, as i cant decide and i have a limited budjet:

    CPU: amd k6-2 500mhz
    MAINBOARD: acer v75m, 1 isa slot, 3 PCI.
    MEMORY: 64mb SDRAM
    VIDEO: SiS MMX 530
    MODEM: conexant v.90 56k
    HD: 6.0GB
    CDROM: liteon cdrom ltn403 (4x)

    before you point it out, yes i AM aware that that system is pretty mucha dog as far as performance goes, but it was brought 2 years ago and this was pretty good back then.

    ------------------
    i own the root of all EVIL: a motherboard without an AGP slot. *shudder*
    i own the root of all EVIL: a motherboard without an AGP slot. *shudder*

  2. #2
    Join Date
    Jun 1999
    Location
    North Carolina
    Posts
    12,263
    I would get a GFORCE 2 mx 400 PCI and another 64mb of SDRAM.

    Then next you could get a 20 or 30gig 7200 rpm hard drive next. (You will notice the difference)

    Last but not least a new 52x cdrom.

    There is nothing wrong with the speed of your CPU.

    ------------------
    Dual P3 1ghz
    Abit VP6 Motherboard
    1 gig PC 133
    2x80g WD 7200 rpm Raid 0
    PNY Gforce 3
    16x10x40 CDRW
    52x CDROM
    Soundblaster Live Value
    Linksys 10/100 nic
    300w PS
    19" Monitor
    Win 2000/SP2

    Intel I5 750 @ 2.67 Ghz, 4gb GSkill DDR3 1600, GB P55M-UD2, XFX Radeon 5850. , Seagate Constellation ES 1 TB, Seasonic Gold 620w, Win Vista Ultimate, Toshiba 32" HDTV


    E6750 Core 2 Duo, 2GB Corsair XMS2 DDR2 800, GB P35C-DS3R MB, ATI Radeon X1950XT, Seagate 7200.9 320GB, Win XP Pro SP2, Enermax Liberty 500w


    HWC Folding@Home Team -- Learn How to Join the Team Here ---Detailed Stats

  3. #3
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    1,443
    Two years ago a 4x CDROM drive was not considered good. My 6 year old computer has an 8x. I have a 56x CDROM for sale, if you're interested.

    I would go with jankerson's advice, except I think you should get at least 128MB more memory.

    ------------------
    Icebox 3000
    AOpen HQ45 w/300watts
    Soltek 75KAV-X w/snd
    AMD T-bird 1GHz(133x7.5)
    128MB PC100 @ 133
    GF2 mx400 64MB AGP TVOUT
    Delta 12x/40x DVD
    56x CDROM (for sale)
    WinME
    Turbo Gamer 21" Black Aluminum Case w/ 350watt Enermax Power Supply.
    AMD Athlon XP 2500+ 1.83GHz @ 2.09GHz 1.65v (167*12.5)
    ATi Radeon 8500LE 128MB DDR
    Gigabyte GA-7VAXP KT400 w/sound+LAN+Firewire+RAID
    2 x Samsung DDR SDRAM 256MB PC2700
    Seagate Barracuda IV 80GB 7200rpm ATA-100
    LiteOn Black CDWriter 42x24x42
    LiteOn Black DVD-rom 16x
    Panasonic Black 1.44MB 3.5"
    Windows XP Professional
    Creative Inspire 5200 5.1 Black Speakers
    80mm LED Case Fans x 5

  4. #4
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,271
    Which OS is in use?
    Presuming that only one thing should be upgraded for the time being,
    Vote for the purchase of memory module.

    ------------------
    "I know nothing."
    Cheers.
    "I know nothing."
    Cheers.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Australia
    Posts
    6
    whoopsl. sorry guys, major typo- i meant 40 not 4
    the OS im using is win98SE.

    thanx for ur help. im buying some more memory next week.

    ------------------
    i own the root of all EVIL: a motherboard without an AGP slot. *shudder*
    i own the root of all EVIL: a motherboard without an AGP slot. *shudder*

  6. #6
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,271
    If you intend to use Windows2000 or any other NT kernel based operating system anytime soon,
    Suggest bringing up the maximum memory amount totalling about 256MB or the maximum mobo can handle.
    If staying with Windows98SE for a while,
    Suggest the purchase of 128MB memory module.

    ------------------
    "I know nothing."
    Cheers.

    [This message has been edited by Shinma (edited 12-15-2001).]
    "I know nothing."
    Cheers.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    INDIA
    Posts
    130
    Upgrade the RAM
    128 MB should be enough for Win98 SE.
    PLEASE upgrade the video card.
    Here are 3 choices
    1)GF2-MX[budget]
    2)GF2 Ti[moderate]or Radeon 7500
    3)ATi Radeon 8500 or GF3[hell,yeah!]
    Config

    P III 450 MHz
    128 MB RAM
    32 MB TNT2 Model 64 with Det v28.32
    Win 98SE/XP Dual Boot

  8. #8
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Australia
    Posts
    6
    hi all, i followed ur advice (god help u if u made a mistake ) and ive upgraded my RAM to 128mb and got myself a Geforce2 MX.
    now i just need to start saving again


    thanx for all ur help.

    ------------------
    i own the root of all EVIL: a motherboard without an AGP slot. *shudder*

    [This message has been edited by HFIS (edited 12-19-2001).]
    i own the root of all EVIL: a motherboard without an AGP slot. *shudder*

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •