Got a dilemma...
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 7 of 7

Thread: Got a dilemma...

  1. #1
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Telford, Shropshire, UK
    Posts
    482

    Got a dilemma...

    OK, just left school, spent life savings on a new system, got a job, now I have some money.

    My question is: Keep my GF2 MX or upgrade?

    My budget could stretch to a GF3, but that'd take 2 months. I can get a Asus GTS for 118. Kyro 2s look good, but they are not up to the performance of a GTS. I would consider a Radeon, but how good are VE versions?

    On the other hand, I could wait for a while until GF3s come down in price, or Radeon 2 comes out. I wouldn't mind using the good old MX for a while longer.

    My new system is:
    Duron 800 (to be at 7.5x133)
    Asus A7V133
    Maxtor 7200rpm drive
    448mb PC133
    GF2 MX
    12x DVD

    What do you think then? Wait for a while, or upgrade?

    ------------------
    I won't bore you with my system specs..
    I won't bore you with my system specs..

  2. #2
    Join Date
    Dec 1998
    Location
    Nottingham Uni, England
    Posts
    1,945
    the low end Radeons like the VE are nothing special, in fact I think they are slower than your Mx, though I'm not sure of that.

    You can get a GTS for less than 118 if you don't mind what make it is, can't remember where I saw it but I found one on the net for 102.

    To be honist I'd stick with the MX for now, there isn't really anything out there which will give you enough extra power to be worth the upgrade, not until the GF3's come down in price a bit anyway. I intend to wait for Radeon II and Kyro III before I upgrade my MX.

    In the mean time you might try overclocking it, I have taken my Herc Prophet IIMX to 180 core, 220 Memory and it flys like the wind (about 2650 in 3DMark 2K1). I'm gonna get some proper cooling for it and see what I can get.

    ------------------
    AHHH, I think my computer's got a Virus!

    Oh no, that's Windows 98
    AHHH, I think my computer's got a Virus!

    Oh no, that's Windows XP

    Chimaera: Twin Athlon MP 1900+ @ 1824Mhz, GeForce 3 TI500, 512Megs Crucial RegECC, 100GB Total HDD, SuSE Linux 7.3 + Windoze XP Pro

  3. #3
    Join Date
    May 2000
    Location
    UK
    Posts
    1,176
    Sound advice

    ------------------
    P3 800e @ 1088 with water cooling
    BF6 Mobo
    Asus 8200 GF3
    256M HSDRAM
    Santa Cruz
    Iiyama Pro450
    Xp1800
    Soltek DRV5
    Corsair PC2700 cas2
    GF4 Ti4400
    Santa Cruz
    Barracuda IV
    Hollywood+
    Iiyama Pro450

  4. #4
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Telford, Shropshire, UK
    Posts
    482
    It is overclocked. 210 core 175 memory.

    The only reason it is crap at the mo is because it is paired up with a K6-2

    I haven't actually got the parts for the new PC yet, but it is all ordered and should be here soon.

    I'll probably be impressed when my card is powered by something a bit more powerful than a K6-2

    ------------------
    I won't bore you with my system specs..
    I won't bore you with my system specs..

  5. #5
    Join Date
    Feb 1999
    Location
    Newcastle Upon Tyne, England
    Posts
    1,077
    The bottlenecks on your system are the K6-2 FPU and the memory bandwidth (memory bandwidth is poor due to L2 cache only running at FSB speed).

    It's not worth changing your gfx card, especially not for a Geforce3!

    I paid 115 for an Abit KT7A + Duron 750 at a computer fair recently. If I was you I'd spend the money on a new mobo+CPU

  6. #6
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Whitehall, Pa (United States)
    Posts
    804
    I just asked a similar question a couple of days ago... I believe the people here are right. For the time there aren't really any games that require the gf3 anyhow. Mise well stick with the MX until you need to upgrade.

    ------------------
    AMD Tbird (AXIA) 1Ghz @ 1425mhz w/ OCZ gladiator
    Iwill KK266 Raid
    384megs crucial cas2 @ 150mhz
    Leadtek 32meg Geforce2 GTS Pro (220/415)
    Dual 20gig IBM 60gxp Deskstars in RAID 0
    Nec 40x cdrom
    Sony 12x8x32 CD-RW
    17" KDS Avitron flat screan (1024x768 @ 85hz)
    2500+ Barton @ 2.2ghz (200x11)
    Abit NF7-S rev2.0
    Alpha 8045
    Radeon 9800 Pro
    2x 512mb Corsair XMS pc3200
    2x 120gb WD-SE HDDs
    Enermax 431w Whipser
    Lian Li pc61-usb

  7. #7
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Telford, Shropshire, UK
    Posts
    482
    Blinky - Did you read the first post?
    By the time I had a GF3, it would be in a Duron 1ghz machine.

    Thanks for the replies anyway, looks like I'll be keeping this MX. Another question - how do the other Radeons perform, like 32mb DDR and the VIVO? Would they be a lot better than my MX?

    ------------------
    I won't bore you with my system specs..
    I won't bore you with my system specs..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •