WINDOWS: What the Hell?
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 6 of 6

Thread: WINDOWS: What the Hell?

  1. #1
    Join Date
    Oct 2000
    Posts
    119

    WINDOWS: What the Hell?

    I need help desperately, windows wont fully load. Bios will post and it will go through most of the loading (slowly, though) but just before its about to finish and display my background, it freezes. I used to be able to get around this by booting in safe mode then restarting, but then i installed via.ver28 and it that wont even work all the time. i dont know what the problem is.

    Is this a hardware or software problem? i dont think its an irq conflict.

    i need help please.

    ------------------
    Duron 700
    MSI KT7 Pro2A
    46g IBM 75GXP HDD
    Crucial pc-133 128mb
    Asus V7700 32mb GF2 GTS
    SoundBlaster Live! x-gamer 5.1
    Duron 700
    MSI KT7 Pro2A
    46g IBM 75GXP HDD
    Crucial pc-133 128mb
    Asus V7700 32mb GF2 GTS
    SoundBlaster Live! x-gamer 5.1

  2. #2
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Minneapolis, MN, USA
    Posts
    2,689
    Which OS, 9x, ME, or 2K???

    ------------------
    Gimme my TriLevel Cache
    Modded Matrox Parhelia 128mb Retail
    AGUIA Y TBRED 1700+@2ghz
    Epox 8K3A+

  3. #3
    ankersonj Guest
    Will the system boot to safe mode?

    If it will, take out all the cards but the video card and boot the machine.

    Install the others one at a time till the machine doesn't boot.

    When it screws up you have your problem child detected.

    ------------------
    Back after a long rest.

    PIII 933
    Intel D815EEA Motherboard
    384mb PC133
    V770 TNT 2
    20g WD HD
    48x Sony CD
    8x4x32x cdr
    SMC 10/100 nic
    17" Monitor
    ME and Win 2000Pro

  4. #4
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Virginia
    Posts
    141
    what type of power supply do you have? Also, what are your settings on your mobo for the core voltage and multiplier settings at? Try default if you have them set to manual.

    If you do not have enough power running to the core that can cause the problem you descibe. Also, if it is windos ME or 2k then there are no irq problems...suposidly. Microsoft assigns all of the devices to one irq and then has a seperate controller for it that is supposed to handle everything without a hitch. If you do have 2k or ME then make sure that your bios is set for a plug-and-play bios and set for yes.

    ------------------
    PAINTBALL RULEZ!
    PAINTBALL RULEZ!

  5. #5
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Paris, France
    Posts
    327
    I had the same problem with W98 and I had to look in the system.ini to check which drivers or programs were loaded.

    I then commented the drivers/programs. It still didn't work: I had to rename the directory where they resided in order to not allow Win**** to try to start them (I suppose Win**** knew it had to load them, and modifying the system.ini wasn't sufficient enough).

    I rebooted and started in normal mode and resinstalled my progrs: and everything ran perfectly!!!

    ------------------
    Games, games and only games
    Games, games and only games

  6. #6
    Join Date
    Oct 2000
    Posts
    119
    thanks for you help i'm going to remove all my cards to find the problem. Hopefully it'll work, if it doesnt i might have to get linux, cause win**** really lives up to its name.

    ------------------
    Duron 700
    MSI KT7 Pro2A
    46g IBM 75GXP HDD
    Crucial pc-133 128mb
    Asus V7700 32mb GF2 GTS
    SoundBlaster Live! x-gamer 5.1
    Duron 700
    MSI KT7 Pro2A
    46g IBM 75GXP HDD
    Crucial pc-133 128mb
    Asus V7700 32mb GF2 GTS
    SoundBlaster Live! x-gamer 5.1

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •