MUST KILL DIRECTX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25

Thread: MUST KILL DIRECTX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. #1
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Montreal
    Posts
    245

    MUST KILL DIRECTX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Hi guys, as you may have guest, I HATE DIRECTX !!!!!!!!!!!!!

    Now that I got that off my chest, I can type more calmly...

    Alright, I'm having tons of problems because of it. I can't play a single direct3d game because it installed wrong on my computer. Ok, here's the problem as dxdiag describes it :
    (G400 32 meg Dualhead)
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\DX6TextureEnumInclusionList\8 bit Luminance' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\DX6TextureEnumInclusionList\24 bit BumpLum DuDv' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\DX6TextureEnumInclusionList\16 bit Luminance Alpha' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\DX6TextureEnumInclusionList\16 bit BumpLum DuDv' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\DX6TextureEnumInclusionList\16 bit Bump DuDv' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\RGB Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\RGB Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\RGB Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Ramp Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Ramp Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Ramp Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Direct3D HAL' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Direct3D HAL' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Direct3D HAL' is missing.

    (Voodoo 2 1000 PCI)
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\DX6TextureEnumInclusionList\8 bit Luminance' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\DX6TextureEnumInclusionList\24 bit BumpLum DuDv' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\DX6TextureEnumInclusionList\16 bit Luminance Alpha' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\DX6TextureEnumInclusionList\16 bit BumpLum DuDv' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\DX6TextureEnumInclusionList\16 bit Bump DuDv' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\RGB Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\RGB Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\RGB Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Ramp Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Ramp Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Ramp Emulation' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Direct3D HAL' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Direct3D HAL' is missing.
    Key 'HKLM\Software\Microsoft\Direct3D\Drivers\Direct3D HAL' is missing.

    See the problem?
    I tried reinstalling it a number of times, but no change, then I tried using DirectX buster to remove it : no change. Then I tried removing it manualy : no change.

    You guys have any ideas on what I'm supposed to do here?

    (I'm affraid I now the answer (format) but I'm not sure I like it )

    Also, after using "ZeroFill" is there anything special to do (Aside from repartitionning) or do you follow the same steps as a regular format?)

    ------------------
    Sir Sleepsal... ZZZzzzZZZzzz...
    AMD T-Bird 1.2
    512MB PC-2100
    Epox 8K7A+
    2XIBM 60GXP 41GB (RAID 0)
    3D Prophet 3
    SB-Live Value
    CSW DTT3500
    LG 795FT+
    ASUS 8X DVD
    LG 12/8/32 CD-RW

    Sir Sleepsal... ZZZzzz

  2. #2
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    University of Warwick, England
    Posts
    270
    You didn't say which ver of DirectX you were (trying) to use.

    I would suggest removing it completely, install an old copy (of an old game perhaps, Dx6 or something), upgrade it to 7a, the again to Dx8 (if you want Dx8 that is...)

    Also, make sure you have the latest drivers installed first then install DX# over the top.

    Cheers,
    Chris

    P.S: Try installing the same ver from different source / download again. the version you are trying to install maybe corrupt in some strange manner. This is the edit, BTW.

    ------------------
    MVP3 Mobo
    K6-2 500mhz (5.5 x 100)
    128MB RAM
    Hercules Prophet II MX
    6GB + 4GB UDMA33
    50x CDROM
    Soundblaster Live! 1024
    CSW FPS1500 4.1 Speakers
    Windows 98SE

    [This message has been edited by Hindey (edited 01-01-2001).]
    Athlon XP Barton 2500+ @ 2,075 GHz
    MSI K7N2-Delta ILSR
    2x SATA 80GB Maxtor Plus 9 in a RAID Mirror
    512 MB Crucial PC2700 DDR
    ATI Radeon 9000 Pro 64MB
    Logitech Z-560
    Relisys TL766B 17" TFT
    Windows 2000 Professional

  3. #3
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    714
    I do not like people that simply because something is not working properly says that a product is stupid and that they hates it.

    Did you know that without DirectX your games will also not work?

    I my experience the best thing to do if you have serious DirectX troubles is to fdisk and format. Drastic yes. Works yes. Good luck.

    ------------------
    And so, my fellow Americans, ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.
    John F. Kennedy (1917-1963)

  4. #4
    Join Date
    Dec 2000
    Posts
    22
    why format though? rename the windows and program files directories and reinstall windows, takes half hour, you dont lose any data, and you can install DX187 if you find it...

  5. #5
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Montreal
    Posts
    245
    Thanks for the trick, except there's one problem. How do I rename the Windows directory. Right clicking and doing rename doesn't work so how am I supposed to do it?

    Thanks again...

    ------------------
    Sir Sleepsal... ZZZzzzZZZzzz...
    AMD T-Bird 1.2
    512MB PC-2100
    Epox 8K7A+
    2XIBM 60GXP 41GB (RAID 0)
    3D Prophet 3
    SB-Live Value
    CSW DTT3500
    LG 795FT+
    ASUS 8X DVD
    LG 12/8/32 CD-RW

    Sir Sleepsal... ZZZzzz

  6. #6
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    Australia
    Posts
    136
    well if u dont get a answer how to rename the windows and program file directories,sorry i dont know how to do it, best shot is format, yes u lose what u have but, it will fix the problem i have no problem with clearing my drive if something is playing up, and i cant resove it, and u need direct x, if u want games to work if u play them, ive used direct x8, but gone back to 7.
    Duron 700@700
    Asus A7Pro
    256 PC 133 Cas 3
    Herc Prophet mx
    17.2 Seagate 5400
    50X Aopen cd rom
    56k modem
    elcheapo subwoofer sys

  7. #7
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Montreal
    Posts
    245
    Alright, I've formated, BUT I STILL HAVE THE SAME PROBLEM !!! Excepet, this time, my registry is normal...

    In FF7, if I'm using my G400, the game will freeze and my mouse cursor will appear. At this point I can press Alt + F4 to "quit" the game. With my voodoo2, it freezes too, but this time, I have to reset the computer.

    Here are my sys specs. It might help you guys.

    Asus P5A Mobo 1007.A
    AMD K6-2 550 MHz
    128 Megs PC 100 SDRam
    Matrox G400 32 Meg Dualhead 6.04 (WHQL)
    STB Voodoo2 1000 PCI 12 Meg 3.02.02
    Ethernet Card (realtek I think, but I'm not sure)
    SB-Live value version 2. (Has digital 1/8 output) LiveWare 3.0
    Quantum Fireball LCT10 10GB
    Asus E608 8X DVD (40X CD)

    Running Win98SE w/DX8

    Alright... for more info that I might have forgotten, just tell me, I'll fill in the blanks.

    Thanks


    ------------------
    Sir Sleepsal... ZZZzzzZZZzzz...
    AMD T-Bird 1.2
    512MB PC-2100
    Epox 8K7A+
    2XIBM 60GXP 41GB (RAID 0)
    3D Prophet 3
    SB-Live Value
    CSW DTT3500
    LG 795FT+
    ASUS 8X DVD
    LG 12/8/32 CD-RW

    Sir Sleepsal... ZZZzzz

  8. #8
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Canada
    Posts
    203
    are you using the latest video drivers?

    also, the voodoo2's are known to be used in pairs. could this be a problem? try removing this and just use the matrox card.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Montreal
    Posts
    245
    Actualy, I bought my Voodoo a while back because I was having the same problem for FF8 with my G400. It worked for a while but then i started having the same problems again so I don't think it's the voodoo.

    Hey, does anyont out there now of ZeroFill?

    ------------------
    Sir Sleepsal... ZZZzzzZZZzzz...
    AMD T-Bird 1.2
    512MB PC-2100
    Epox 8K7A+
    2XIBM 60GXP 41GB (RAID 0)
    3D Prophet 3
    SB-Live Value
    CSW DTT3500
    LG 795FT+
    ASUS 8X DVD
    LG 12/8/32 CD-RW

    Sir Sleepsal... ZZZzzz

  10. #10
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Paki, Stan, Virginia
    Posts
    242
    hmm the renaming trick is to be done in dos .. only way .. sorry a bit late

    ------------------
    "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein
    "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein

  11. #11
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Montreal
    Posts
    245
    hi, I figured the DOS part out, but I just don't know what command to use... That's the problem...

    Anyways, I'm gonna format again. This time, I'm trying with DX7.0a My drive is partitionned so all of my important stuff is on my D drive so I don't loose that much.

    And again, does anyone know about Zerofill out there. It's an application for Quantum drives and it fills it with zeros. I want to know if this is any better than format. I know I loose everythinng including partitions.

    All right... time to format. Thanks for any input guys !

    ------------------
    Sir Sleepsal... ZZZzzzZZZzzz...
    AMD T-Bird 1.2
    512MB PC-2100
    Epox 8K7A+
    2XIBM 60GXP 41GB (RAID 0)
    3D Prophet 3
    SB-Live Value
    CSW DTT3500
    LG 795FT+
    ASUS 8X DVD
    LG 12/8/32 CD-RW

    Sir Sleepsal... ZZZzzz

  12. #12
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Manila, Philippines
    Posts
    255
    the command is REN <oldname> <newname>
    But don't do it in DOS shell in window$. You must boot clean without window$
    Hope it could help
    One claims to know everything and yet knows nothing

    System 1:
    Athlon XP 1800+@2408MHz(14x172MHz) cooled by Aero 7 Lite
    Jetway N2PAP-400 nForce2 mobo
    256 MB DDR333 Kingston
    Lite-On 48x24x48 (x16) DVDROM/CDRW Combo Drive
    Gainward Ultra-750X Ti4800SE 64MB DDR
    15" monitor
    ACS 45.1 speakers


    System 2:
    Pentium 3 450@600 MHz(4.5*133 MHz)
    PC-Chips M748MR
    64 MB RAM
    48x CDROM Drive
    15" monitor
    Voodoo 3 2000 PCI@188 MHz
    loads of crap



  13. #13
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Montreal
    Posts
    245
    Hi guys. Me again...
    Ok seems that whatever I do, the problems persist. If using my G400, I get a BSOD in FF7 or it simply freezes with the Voodoo2. I really need help.

    I considering using zerofill but I'm wondering if it'll help at all...

    ------------------
    Sir Sleepsal... ZZZzzzZZZzzz...
    AMD T-Bird 1.2
    512MB PC-2100
    Epox 8K7A+
    2XIBM 60GXP 41GB (RAID 0)
    3D Prophet 3
    SB-Live Value
    CSW DTT3500
    LG 795FT+
    ASUS 8X DVD
    LG 12/8/32 CD-RW

    Sir Sleepsal... ZZZzzz

  14. #14
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Montreal
    Posts
    245
    hi guys, reposting to get it on top...


    ------------------
    Sir Sleepsal... ZZZzzzZZZzzz...
    AMD T-Bird 1.2
    512MB PC-2100
    Epox 8K7A+
    2XIBM 60GXP 41GB (RAID 0)
    3D Prophet 3
    SB-Live Value
    CSW DTT3500
    LG 795FT+
    ASUS 8X DVD
    LG 12/8/32 CD-RW

    Sir Sleepsal... ZZZzzz

  15. #15
    Deanril Guest
    I believe its your g400,you need something different,I read alot of problems with g400 and FF7,is there a patch you can get for the game??Can you go to the Matrox FAQ page??Can you try using older drivers,I wouldnt use DX8 at this point you are only COMPOUNDING the problem and making it worse.

    Here: http://www.tweakfiles.com/misc/directxuninstaller.html is a DX8 un-installer,so you can put dx7 back in,i guess too late .


    If you really love this game consider getting a new video card when all options are exausted,Im assuming its a GLIDE game???Voodoo 5 5500 or 4500,or maybe a voodoo3??

    what is the full name of it?? FF7 stands for ?????


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •