Why is my GeForce 2 so slow?
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 5 of 5

Thread: Why is my GeForce 2 so slow?

  1. #1
    Join Date
    Jul 1999
    Location
    Malaysia
    Posts
    153

    Why is my GeForce 2 so slow?

    I have a Duron 600@800 system on the KT7-RAID motherboard. Have a CL GeForce 2 GTS 32MB. I get 3DMarks 2000 scores of about 2000 or so. I'm quite sure it is capable of more (seen other ppl's benchmarks). Is there some setting that I have not turned on? AGP4x is on (I think) since I used PowerStrip to turn it on. I'm using Detonator 6.31 drivers (from nVidia's website).

    ------------------
    Duron 600@850 on Abit KT7-RAID, 128MB VC133 SDRAM, 32MB GeForce2 GTS, SB Live! Player, 2x 30GB Seagate Barracuda II 7200rpm ATA-100.
    OCN Hellspawns Genome Team
    TeamID: 567443298

    Silver | Dark Genome FAQ | Top 100 Teams Stats

  2. #2
    Join Date
    Jul 1999
    Location
    USA
    Posts
    142
    It maybe your drivers that are slowing you down. Try getting the 6.49's or 6.50's and benchmark again. Its mostly trial and error from there to see which detonators are working best for ya. I also got around 5700 3dmarks with my 850mhz athlon and Asus V7700. Any experts out there that can tell me what I can do to increase my score to aout 6000 3dmarks?
    Athlon XP 2000+
    KR7A-RAID
    Crucial 256mb PC2100
    Visiontek Geforce3 @ 240/540
    SB Live! Value
    IBM 40gb 60GXP & 45gb 75GXP ATA100
    Toshiba 12x DVD
    LiteOn 24x10x40x

  3. #3
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Norwich, UK
    Posts
    3,790
    Traveller

    Two things, have you installed the VIA 4 in 1's correctly? latest beta version is 4.26 if you want to try them, working fine on my KT7 Raid. You'll need a Viagart.cat file missing from the betas, (It's just a secure catalog, windows uses this file to know if the drivers are approved by Microsoft)

    You can get the 4 in 1 4,26 via at www.reactorcritical.com and the cat file here:

    http://web.libertysurf.co.uk/jonatha...er/VIAGART.CAT

    Just download the cat file to a directory of your choice and browse to it when the
    4.26 install prompts you for it.

    The other thing is some of the Nvidia detonators enable either 1.5 x or 2 x 2 FSAA in the D3D / More D3D box in the display properties by default. have a look and turn it off if so. I'm using 6.49's with good results.

    Also check that you have AGP appeture set to 64mb, 32 or lower can disable the agp. (usually half your system ram amount but try other higher values to see.)

    There is an AGP 4 x setting in the bios as well although 4x makes little difference over 2x.

    If none of that helps try these

    Geforce FAQ

    KT7 FAQ

  4. #4
    Deanril Guest
    In addition leave it at the default setting when you bench it,6000-7000 should be your score,so leave it at 1024x768x16 default

  5. #5
    Join Date
    Jul 1999
    Location
    Malaysia
    Posts
    153
    BladeRunner, your advice worked liked a charm... installed the new Via drivers, I'm still on Detonator 6.31, but got me a nice 3DMark score of 6723 (at 840Mhz CPU speed).

    Thanks everyone!

    ------------------
    Duron 600@850 on Abit KT7-RAID, 128MB VC133 SDRAM, 32MB GeForce2 GTS, SB Live! Player, 2x 30GB Seagate Barracuda II 7200rpm ATA-100.
    OCN Hellspawns Genome Team
    TeamID: 567443298

    Silver | Dark Genome FAQ | Top 100 Teams Stats

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •