Banshee really this bad or diamond just make good cards?
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 8 of 8

Thread: Banshee really this bad or diamond just make good cards?

  1. #1
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    452

    Banshee really this bad or diamond just make good cards?

    I have been using a Voodoo Banshee 16meg AGP for about a year and a half. I've been having problems with it. Anyway I just installed a Diamond Viper 330 4meg AGP card. I dont know whats up but what I have seen it is a far superior 2d card then the banshee (v330 has no acceleration.) I loaded up Asheron's call I was running it on glide with my banshee but with my viper I have to run in software. Now what I dont understand is why does it now look/perform better?? It's a complete mystery to me.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    4
    I have also just retired my banshee card (monster Fusion) because it SUCKED. I've been have many frequent lock ups and all support desks say the same thing, "Since it is not Direct X7 certified, Sorry and good luck." I put in an old card ATI Rage II+ with 4 Mb that is running ok but it only has to last until Thurs. when I put in my new GeForce 2.
    Good luck and junk the card.

  3. #3
    Join Date
    Jun 1999
    Location
    Norfolk
    Posts
    854
    Actually The V330 has full 2d/3d acceleration. The reason your banshee is slower in 2d is probably due to bad drivers.

  4. #4
    Join Date
    Dec 1998
    Location
    Nottingham Uni, England
    Posts
    1,945
    my Banshee 16meg PCI (Creative) still rocks. It has given a whole new lease of life to my sisters K6 200MMX, allowing it to play Half Life with good frame rate (ie, at least 25 average, never drops below 15, come on, that's good for a K6 200 with no 3DNOW). you must have been unlucky, or bad drivers perhaps.

    ------------------
    AHHH, I think my computer's got a Virus!

    Oh no, that's Windows 98
    AHHH, I think my computer's got a Virus!

    Oh no, that's Windows XP

    Chimaera: Twin Athlon MP 1900+ @ 1824Mhz, GeForce 3 TI500, 512Megs Crucial RegECC, 100GB Total HDD, SuSE Linux 7.3 + Windoze XP Pro

  5. #5
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    452
    If the latest reff drivers are bad then yes I used bad drivers.

  6. #6
    Join Date
    Jun 1999
    Location
    Norfolk
    Posts
    854
    Did you have any drivers installed prior to them? Just in case, always be sure you delete remnants of older drivers and be sure they are wiped from your registry. They can cause problems like this if they are not.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    452
    Nope I always purge. Plus the banshee had the latest reffs as I usually format my HD every 3-5mons anywho.

  8. #8
    Join Date
    Mar 1999
    Location
    Brookville Ohio
    Posts
    362
    i upgraded from a diamond viper 330 pci to a diamond monsterfusion 16meg banshee.Besides the crappy retail drivers that came on the cd,i've never had a prob with these cards.the fusion was a much better card(in my eyes)with the ref drivers.Running a voodoo3 2000 pci now.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •