UT problems with (Guillemot GeForce DDR)
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 5 of 5

Thread: UT problems with (Guillemot GeForce DDR)

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Nov 1999
    Posts
    19

    UT problems with (Guillemot GeForce DDR)

    I just purchased all new parts for my computer.

    Abit KA7-100 motherboard
    Athlon 750 processor
    128 MB RAM (133 MHz)
    SB-Live Value
    Guillemot GeForce 256 DDR
    20.5 GB Western Digital Hard Drive
    3Com Ethernet Card
    I also have a Creative DXr3 decoder for my DVD

    I finished installing everything and thought that I worked out all of the kinks. Then I tried playing Unreal Tournament, which should run very smoothly on this system I thought, but when I played single player it was like I had lag. Every 30 seconds or so the screen would pause, and then go back to normal (sort of like lag in internet play). If it was my old system I would think nothing of it, but I thought that it would run like silk on this one. Can anyone help out? I'd much appreciate it.

    Thank you,
    Marshall

  2. #2
    Join Date
    Oct 1999
    Posts
    3,198
    It ain't the 3D Prophet DDR-DVI. I'm using the Hercules 5.22 drivers and the UT 4.13 patch and have no problems. If you're using them, it's a mobo issue. Maybe one of those VIA/Athlon issues.

    I'm running a BX mobo and have the 3D Prophet DDR-DVI O/C'ed to 160/350 with the CPU running at 970 MHz. With UT set at 1024x768 at 32-bit color, I'm averaging fps in the mid to upper 70's with no lag.
    1.Old Antec Case, Asus PC-DL, 2 x 1.6 LV D1 Xeons @ 3 GHz, 2GB Corsair PC3200 @ 200 MHz, Chaintech 6800 128MB AGP

    2. Old Crap Beige Case, Gigabyte GA-H55M-S2H, Core i3 530, 4GB CL8 OCZ DDR3-1600, eVGA GTX465

    3. Asus Pundit mATX Case, MSI AMD Zacate E350/dual core E350IS-E45 mini-ITX, 4GB CL9 Crucial Ballistix DDR3-1333, LG Blu Ray/HD DVD & DVD Burner

  3. #3
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Norwich, UK
    Posts
    3,790
    There is a new 4.28 patch

    but it sounds like a background app that is causing the hic-up. try Ctrl-Alt-Delete and end task on the background apps one by one to see if any are causing this. Don't end task on Explorer, systray or any AGP driver though. A hardware monitor program like MBM can cause this symptom when it updates itself.

    The D3D in UT engine is Ok now although not to Q3 engine levels it runs acceptably on a GTS. Wish Ion Storm would do the same with Deus Ex.

  4. #4
    Join Date
    Jul 1999
    Location
    Kentucky, USA
    Posts
    893
    mmundy go here to get the latest via 4-in-1 drivers, and see if that helps if not, come post here again.

    http://www.viatech.com/drivers/index.htm

    Good luck.


    ------------------
    If the alarm clock woke you up this morning, you didn't get enough
    sleep.
    Intel P4C 3.0Ghz
    Asus P4P800-E Deluxe
    2x256mb Corsair Value Select PC3200
    eVGA e-GeForce 6800
    WD 120gb SE
    IBM 60GXP 60gb
    Creative Labs Audigy (free)
    Toshiba SD-M1402 (12x dvd/40x cd)
    Lite-On 52x24x52 ($15 retail )
    Pioneer A06 DVD+/-RW
    ThermalTake Silent Purepower 420W PSU

  5. #5
    Join Date
    Jul 1999
    Location
    Kentucky, USA
    Posts
    893
    Dangit Blade ya beat me to it.

    ------------------
    If the alarm clock woke you up this morning, you didn't get enough
    sleep.
    Intel P4C 3.0Ghz
    Asus P4P800-E Deluxe
    2x256mb Corsair Value Select PC3200
    eVGA e-GeForce 6800
    WD 120gb SE
    IBM 60GXP 60gb
    Creative Labs Audigy (free)
    Toshiba SD-M1402 (12x dvd/40x cd)
    Lite-On 52x24x52 ($15 retail )
    Pioneer A06 DVD+/-RW
    ThermalTake Silent Purepower 420W PSU

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •