savage 2000 what are they like(please tell me)
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 13 of 13

Thread: savage 2000 what are they like(please tell me)

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    england
    Posts
    25

    savage 2000 what are they like(please tell me)

    i am thinking of buying a savage 2000
    what are they like
    i see the driver for transform and lighting
    is out now
    any body know what they are like
    i have a voodoo 3 3500tv
    will i see a big difference

  2. #2
    Join Date
    May 2000
    Location
    Oxfordshire, England
    Posts
    150
    I have the diamond viperII savage 2000 card and it looks great, I don't know about benchmarks but it runs all my 3d games in d3d and openGL at a fair old pace. The PC it is in has a 700mhz athlon, I don't know if it runs less well in a lower spec system. The price was just over 100 from www.insight.com/uk for the full retail pack ( includes one game ).

    I understand that the T&L driver will not be developed further by S3 and that the release does not run particularly well. The standard drivers are rock solid. However there have been posts from some saying they have had problems on some setups but I guess that is the same for all video cards.

    I wouldn't think you will see a huge performance boost from the V3500 - and you'll lose your TV tuner! but you will notice much better quality graphics, I have a V3000 in another machine and it does not look anything like as good.

    You could sell your V3500 on somewhere like www.QXL.com and be closer to purchasing a geforce 2 as another option I suppose.
    System Specs:
    Asus A7M266
    512 PC2700 DDR
    Athlon 1800+ XP
    SB Live
    DVD/CD-RW combo
    Radeon 64mb DDR Vivo
    IBM 46 GB
    19" monitor
    Home LAN

    ---------
    A wee Rally !

  3. #3
    Join Date
    May 2000
    Location
    Curitiba, PR, Brazil
    Posts
    261
    I got a Viper II.. it's a nice card, very overclockable and stable, but forget the T&L on hardware... it is enabled now and it's REAL weak....

  4. #4
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    england
    Posts
    25
    thanks guy's
    maybe i'll stick with the voodoo for now untill i can afford a gts

  5. #5
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Deutschland
    Posts
    936
    Well, basically the fill rate is great, and the penalty for going 32 bit is relatively low for a SDR card. It overclocks nicely to 150 MHz, if you're not affraid of attaching a fan to its heatsink, giving you a good 600 MTexel/s in 16 bit modes. That seriously outguns a GeForce (though is still not a match for a GTS). It also works really nice in Unreal Tournament, with the MeTaL driver... but unfortunately that's the only game supported by the MeTaL driver.

    The T&L... well, the one on the Savage2000 is slow. On the other hand, even on a GTS, T&L only really helps in relatively low res modes. E.g., without any hardware T&L an Athlon 750 can do software T&L for 100+ fps in Quake 3, which is more than enough, and won't be a limit any time soon. Most of us will turn on more eye candy or bump more resolution, instead or going for more fps at that point.

    What I'm trying to say here is: T&L is not a boost to the fill rate. If you're CPU limited, yes, hardware T&L can help. (Assuming your game is one of the very few supporting it.) But if you've pushed the resolution and eye candy high enough to be fill-rate limited, T&L may well make very little difference, or even none at all. Either the CPU or a fast hardware T&L will still get to finish before the renderer, and wait for it. The hardware T&L will finish faster, but it will get to wait just as much.

    Marketing hype notwithstanding, for now fast CPU can substitute hardware T&L quite nicely. It doesn't really have to be faster than the hardware T&L, which is a pretty hard task. It just has to be faster than the renderer, which is in fact quite easy in higher resolutions.

    ------------------
    Moraelin -- the proud member of the Idiots' Guild

    [This message has been edited by Moraelin (edited 07-12-2000).]
    Moraelin -- the proud member of the Idiots' Guild

  6. #6
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Bethlehem, PA
    Posts
    224
    dont get one, they are riddled with problems and S3 just officially announced that they will stop adding additional features to their drivers
    p3-600e @ 840 on P3B-F; 256 pc150; GTS 32mg 7700 Deluxe

  7. #7
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Bethlehem, PA
    Posts
    224
    dont get one, they are riddled with problems and S3 just officially announced that they will stop adding additional features to their drivers

    ------------------
    p3-600e @ 840 on P3B-F; 128mg micron pc133; Geforce DDR @ 150/345
    p3-600e @ 840 on P3B-F; 256 pc150; GTS 32mg 7700 Deluxe

  8. #8
    Join Date
    Mar 1999
    Location
    Taylorsville, Utah, USA
    Posts
    2,169
    They suck bad, my friend has one and he was to go through like 30min of patches and that just to get his games to run, even then they still have glitches.

  9. #9
    Join Date
    May 2000
    Location
    Australia
    Posts
    94
    Don't bother... i had one on my Atlon 700 with MSI K7Pro mobo (heard they work bit better on Asus mobos)... it was realy crap with older games like Unreal and Half Life... (generally incorrect textures.. and crap like that.. it's stable though) but it's totally awsome with Q3.
    I'd say if u had an Intel based pc.. it would be a good choice to get one, but with Athlon... don't bother.
    I got a CL TNT 2 now

  10. #10
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Boston, MA, USA
    Posts
    17
    You can't really just say the card sucks. You have to look at the price it is sold for. You can go as low as $100 for this card, maybe even lower if you go onto eBay. The price does reflect a lot on the product. I have a 64MB GTS and I have to say, it shoots out some pretty impressive benchmarks. But then again I think it impressed my wallet more than it did me. Good Luck on your decision.
    MY COMP:
    K6-3 400@448 (112MHZx4)
    Epox MVP3G5 2MB L2
    IBM 15.6g UDMA66 7200 2MB
    256MB Kingmax PC133 CL2
    Diamond Mx300
    3Com Etherlink III
    Ricoh 4x4x24Cdrw 7040a
    Pioneer 10x DvD

  11. #11
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Deutschland
    Posts
    936
    Just for the sake of throwing another two pence into the flame, the Savage2000 used to have goddamn awful drivers, but it looks like 9.50.05 fixed most bugs, and 9.51.01 actually worked well for me. I've used it with an Athlon, both with an Irongate based mobo, and with a Via KX133 based one. Worked very well, and at AGP 4x too. Only gave up on it because I've bought the Voodoo5.

    [This message has been edited by Moraelin (edited 07-13-2000).]
    Moraelin -- the proud member of the Idiots' Guild

  12. #12
    Join Date
    May 2000
    Location
    Curitiba, PR, Brazil
    Posts
    261
    I got 9.51.03 drivers over here...

    About overclocking, it's core can go easy up to 163Mhz giving you a nice 652Mtexel/s fill-rate, 326Mpixels/s... it's memory goes up to 180Mhz...

  13. #13
    Join Date
    May 2000
    Location
    Oxfordshire, England
    Posts
    150
    I just saw on the www.insight.com/uk site that they are selling the diamond viperII retail pack at 111.61 and there is a 20 further cashback coupon in the box.

    Compare this to the Geforce prices.
    System Specs:
    Asus A7M266
    512 PC2700 DDR
    Athlon 1800+ XP
    SB Live
    DVD/CD-RW combo
    Radeon 64mb DDR Vivo
    IBM 46 GB
    19" monitor
    Home LAN

    ---------
    A wee Rally !

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •