voodoo5 vs geforce2
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 7 of 7

Thread: voodoo5 vs geforce2

  1. #1
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    tx
    Posts
    1

    voodoo5 vs geforce2

    what are the pros and cons of the voodoo5 and geforce2

  2. #2
    Join Date
    May 2000
    Location
    UK
    Posts
    1,176
    Blimey!
    Well I've owned both cards, and unfortunatley the v5 went back after about a week.
    At present I have the creative geforce2

    V5
    Good image quality
    Drivers are getting there at last (some good options to play with)
    LOD Bias is a good tweak in the options
    Good fsaa
    Cheaper than a GTS
    Run all your old glide games
    UT runs well
    Seems to be quite scalable with cpu speed
    Card is not good if you want to overclock ( 50/50 whether you get a card that can handle a higher bus speed)
    Not the fastest card on the planet (but nearly)
    Need a half decent psu
    Its a long card (physically)

    Geforce2 (GTS)
    Good image quality
    Good drivers (Enough beta drivers about to suite your needs)
    fsaa not as good as v5
    Most costly card at moment
    Fastest card around at the moment
    Runs Q3 very well
    A lot less troublesome than its pedecessor
    Good for system overclocking, as most GTS cards can handle a high fsb
    People have had good results overclocking the card itself


    I personally like the GTS as it suites my needs: fast,overclocks,stable,runs q3 well, and it works in my system

    BTW don't pay attention to people quoting 3dmark results, as this is very geforce biased.Pay attention to a mixed bag of in-game benchmarks to get a clearer picture.

    Prepare for battle

    Xp1800
    Soltek DRV5
    Corsair PC2700 cas2
    GF4 Ti4400
    Santa Cruz
    Barracuda IV
    Hollywood+
    Iiyama Pro450

  3. #3
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Norwich, UK
    Posts
    3,790
    Gasman

    For once I'm speechless, you've said it all........Er not quite

    Geforce FAQ


  4. #4
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Wales,Uk
    Posts
    529
    BladeRunner
    What System Have You Got And What FPS Do You Get In Unreal Tourney In 1280x1024x32 With Every Thing On Full And Min FPS On 0 As Some People Have Told Me That The GTS Doesn't Run It Very Well? Also What FPS Do You get In Demo 001 In Quake3 Max Settings 1280x1024x32. Just Curious!

    ------------------
    Athlon 700@800,Abit Ka7, 128mb PC100,12mb Voodoo 2,17' Sony 210ES, SB Live. Check Out: www.selective-auto.co.uk

    [This message has been edited by AthlonOverclocker (edited 07-02-2000).]

    [This message has been edited by AthlonOverclocker (edited 07-02-2000).]
    XP @ 2.3Ghz (210xx11)
    NF7-S v2
    1GB PC3500
    Rad 9800pro @ XT
    CM101B
    Hitachi 17" 16ms TFT

  5. #5
    Join Date
    May 2000
    Location
    UK
    Posts
    1,176
    And on the 3dfx side look up the 3dfx voodoo5 news group, lots of advise there.
    Or go to 3dfxgamers.com to see how people get along with their cards in the forums.

    Speechless eh....

    AthlonOverclocker

    You only have a 17" monitor do you really need to run in that res.
    Don't know about other people but I play in either 800x600 or 1024x768 with all my bells and whistles going, on a 19".
    I don't think I could cope with going up a res only to lose fps.I seem to get used to running at high fps's if only to cope with the parts of a game that produce big lags.
    But with keeping all the eye-candy on



    [This message has been edited by Gasman (edited 07-02-2000).]
    Xp1800
    Soltek DRV5
    Corsair PC2700 cas2
    GF4 Ti4400
    Santa Cruz
    Barracuda IV
    Hollywood+
    Iiyama Pro450

  6. #6
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Norwich, UK
    Posts
    3,790
    Once again Gasman mirrors my thoughts on the subject .

    I usually run Q3 at 1024 x 768 32 colour and full everything else.

    I don't hold much use in the demo fps results other than for benchmarking.

    If you enable the in game Fps then mine usually hovers around the 120 - 140 with peaks over 200 and dips (when a lot of players are exploding in front of you) or about 45 ish.

    I'm with Gasman on this as I don't want to see any slow down even in busy scenes.

    None of this really matters as long as it plays smooth and looks good.

    I'm not that much into UT and the fps mean very little with this game engine. I found the best compromise on my system is 1600 x 1200 in 16c using the high res textures and the 4.13 patch. But that's just my preferance for smooth gameplay. 32c makes very little difference in UT.

    [This message has been edited by BladeRunner (edited 07-02-2000).]

  7. #7
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Antonio, TX USA
    Posts
    1,214
    Here is how I see it

    Athlon System = 3dfx Voodoo5 5500
    PIII System = Nvidia Geforce2 GTS

    Sincerely,

    Best4x4

    MSI K7 Pro (1.6 BIOS, 110 Clock, Revision C, Stepping 6)
    AMD Athlon 700MHz
    128MB of Crucial ECC PC-133 Memory
    V5 5500 AGP 64MB Video Card
    Diamond MX300 PCI Soundcard
    Boca 56K ISA Non-Winmodem
    Addtron 10/100 PCI Network Card
    20.4GB Maxtor 7200RPM 2MB Buffer UDMA/66 HDD
    10.2GB Maxtor 7200RPM 2MB Buffer UDMA/66 HDD
    Mitsumi 48X CD-ROM Drive
    HP 8200i 4x4x24 CD-RW Drive
    Samsung 1.44 Floppy Drive
    Global Win FKK50 Dual Athlon Cooling Fan/Heatsink
    Antec 300 watt ATX Power Supply
    Mid Tower ATX case with 3 extra cooling fans
    Microsoft Optical Mouse
    IBM RapidAccess PS/2 Keyboard
    Windows 98 SE, Windows 2000 Pro, and Windows ME



    [This message has been edited by Best4x4 (edited 07-02-2000).]

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •