XP Drivers for Toshiba Laptop
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Page 1 of 23 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 331

Thread: XP Drivers for Toshiba Laptop

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    GJ, CO
    Posts
    6

    XP Drivers for Toshiba Laptop

    Hi all,

    I just got a new Toshiba Satellite A135-S2306 Laptop that had Vista pre-installed. I can't stand Vista! I was one of the many beta testers that Microsoft didn't listen to. Anyways, my wireless connection kept dropping, I dug around and updated drivers but nothing made a difference. I finally lost all patience when I was writing a discussion for a college class and as I was sending the connection went bust and I lost an hours work.

    Anyway, I re-upgraded back to XP and haven't been kicked once yet. Plus, all my programs work too! So, now I have a new problem, my ati card drivers won't work, they were designed for Vista. Does anyone know where I can find XP drivers for this system? Toshiba is not returning my calls.

    Missing Drivers:

    Modem Device on High Definition Audio Bus
    SM Bus Controller
    Unknown Device (Looks like ACPI Controller)
    Unknown Device (Same)
    Video Controller (VGA Compatible)

    Matt


    NOTE: Number of posts moved into separate threads according to specific Toshiba/Satellite models.
    - Moderator

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    Arkham Asylum, Cell 13
    Posts
    3,387
    you can go to the toshiba website, but I would run the system restore discs to get a fresh xp on there.

    http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/t...su_sc_home.jsp

  3. #3
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,266
    You can try the ATi Radeon Xpress 200M chipset drivers available at,
    "I know nothing."
    Cheers.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    GJ, CO
    Posts
    6
    The system shipped with Vista Pre-Installed, so I used my own XP disk to revert back. But, for some reason I guess Toshiba doesn't want people to go backwards, no drivers that I can find.

    As far as those ATI Drivers, I downloaded the exact file your link shows and it says the drivers aren't supported by my system.

    This has me really stumped. Maybe Omega drivers? Or is there a auto detection service for ATI Chipsets?

    Thanks!
    Matt

  5. #5
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,266
    If model stated by you is correct,
    You can try the PC Wizard software to see if it identifies the chipset/components making up the laptop.
    "I know nothing."
    Cheers.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    GJ, CO
    Posts
    6
    PC Software Wizard? Through Windows? I did double check the numbers on Toshiba's site and doubled checked the bottom of the laptop. It is A135-S2306 with Graphics Chipset : Radeon® Xpress 200M. Still nothing.

    I've been bumming around Toshiba's site for the better part of an hour and can't find an E-mail for Tech Support. Does anyone know if it exists?

    Thanks again,
    Matt

  7. #7
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,266
    PC Wizard download/link and other utilities is listed in Various DOWNLOADS thread, located in the General Forum.

    Toshiba listed contact info.

    Toll-free Technical Support

    * Computers: (800) 457-7777
    * PDAs: (800) 949-7993
    * Projectors: (877) 523-8324

    Also available is the Laptop Computing Forum on CompuServe. Though you will be required to set up a screen name, this service is free, and offers peer-based assistance with your Toshiba or other portable PC.

    Online Technical Support through Ask Iris® Online

    Sales Information: (800) TOSHIBA

    Toshiba Financial Services: (800) 207-8362

    Government and Education: 888-9-PUBLIC (782542)

    Customer Service: (800) 457-7777

    Address:
    Toshiba America Information Systems, Inc.
    Computer Systems Division
    9740 Irvine Boulevard
    Irvine, CA 92618-1697

    Corporate Offices (949) 583-3000
    "I know nothing."
    Cheers.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1
    toshiba doesnt seem to support XP atleast not in the US but if you look at toshiba-europe there satellite l30 uses the same chipset and the driver there seems to work fine

    http://support.toshiba-tro.de/tools/...-xp-820300.zip

    also for the

    Modem Device on High Definition Audio Bus

    use http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/t...ngdgnj.0&ct=DL

  9. #9
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1

    Exclamation Vista SUKS

    I have this same problem and I have played for a long time... I have found that MOST of these problems can be delt with by just simply going through and using the Toshiba Utility on your vista rescue disk and HAND PICKING what you install. I have every thing up and working and I stil have 4 exclamation points. the only real issue in performance is that it hangs up intermitantly while web surfing and then continues. I am thinking some sort of IRQ conflict? any help??? But all of the sound and video is for sure on that disk along with the wireless driver and ethernet and modem....
    Last edited by VistaResistor; March 2nd, 2007 at 05:16 AM.

  10. #10
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1

    A135 Hanging Issue

    Hey, Vistaresistor...I am also having the 'hanging' problem on IE. I noticed it after installing the sound driver off the vista install cd. I reinstalled it and it seemed to clear for a little bit but now is back. It is extremely irritating. Reminds me of the 'dialup' days. Did you happen to find a fix?

    My husband and I both backleveled our A135s since our work network doesn't support Vista yet. He went to W2k. I went to XP. His isn't hanging like mine.
    Last edited by v307753; March 6th, 2007 at 03:36 PM. Reason: wrong name for person I'm responding too

  11. #11
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1

    xp drivers for toshiba

    Quote Originally Posted by VistaResistor
    I have this same problem and I have played for a long time... I have found that MOST of these problems can be delt with by just simply going through and using the Toshiba Utility on your vista rescue disk and HAND PICKING what you install. I have every thing up and working and I stil have 4 exclamation points. the only real issue in performance is that it hangs up intermitantly while web surfing and then continues. I am thinking some sort of IRQ conflict? any help??? But all of the sound and video is for sure on that disk along with the wireless driver and ethernet and modem....
    Please tell how and exactly which drivers you got for sound and video.
    I haven't been able to find this on the backup cd
    regards

    ewave


    Quote Originally Posted by jasinwa
    I am not having any hang problems, did not use drivers from Vista (although I'd love to get the 2 unknown acpi drivers fixed....still can't control my brightness with buttons.).

    I am at work bu if interested, I could post a large zip on my site. I have a a135-s2246 (lower end model) but I trust the same drivers?
    please post...what is your site?

    thanks
    ewave

  12. #12
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,266
    Quote Originally Posted by ewave
    Please tell how and exactly which drivers you got for sound and video...
    Until VistaResistor gets back to you,
    You can try Groovy Mojo's suggestion of using the:

    Video/Radeon Omega drivers.
    Available at the 3D Accelerator's website,
    Check out the following link:
    Click HERE

    ATi 200M/Southbridge drivers,
    Click HERE


    madcow007's suggestion of using Toshiba Satellite L30 drivers,
    Since it too has the ATi 200M chipset:

    Video/ATi with chipset drivers,
    Click HERE

    Realtek audio drivers,
    Click HERE

    Hotkey utility,
    Click HERE

    Realtek LAN,
    Click HERE

    Atheros wireless LAN,
    Click HERE

    Intel wireless LAN,
    Click HERE

    "I know nothing."
    Cheers.

  13. #13
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1

    Found ATI and Audio driver, however not Wireless Driver

    Guys,
    Thanks for your help the Omega drivers worked .now my ATI is ok, as well as the audio drivers;however, the wireless drivers can't find it.. any help.
    I went to toshiba http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/t..._sc_modSel.jsp . I downloaded the drivers for wireless for Atheros Wireless LAN MiniPCI card Driver and istalled but it's dosen't work. I check and my wireless switch is ON.. Any help... is the only driver i have missing
    Thanks
    Alex


    please let me know if you found the wireless driver... i have found all of them but not the wireless
    thank
    alex

  14. #14
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    7

    Freeware application for unknown devices

    Maybe this could be helpful... I found it while trying to find info on uninstalling Vista and installing XP instead.
    http://www.zhangduo.com/udi.html
    Hope it helps, I havent tried it yet.

  15. #15
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    3
    Anybody got the drivers for the other two unknown device working?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •