DVD's Won't Play
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 9 of 9

Thread: DVD's Won't Play

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    3

    DVD's Won't Play

    Ive installed a lite-on dvd player, it plays cd-roms fine. Ive tried playing a DVD, but when i click play, it will not start.

    The OS im running is Windows 98.

    Any ideas why they wont play?

  2. #2
    Join Date
    Dec 1998
    Location
    B.G. KY
    Posts
    733
    What are you using to view the videos, media player 9?
    Very funny Scotty, now beam down my clothes!

    AMD Athlon 64 X2 5200+ | ASUS M3N78 PRO AM2 | 2GB G.SKILL Extreme Series Memory | Geforce GT 430 1 gig | 120 gig Seagate 8 meg cache ST3120026A | Lite-on LDW-811S DVDRW | Toshiba DVD-ROM SD-M1612 | Antec True Power 480w | Win XP Pro SP3 | Cable Modem

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    3
    I forgot to mention this. I tried it on PowerDVD 5.

  4. #4
    Join Date
    Dec 1998
    Location
    B.G. KY
    Posts
    733
    Are you gettig ay error codes?
    Very funny Scotty, now beam down my clothes!

    AMD Athlon 64 X2 5200+ | ASUS M3N78 PRO AM2 | 2GB G.SKILL Extreme Series Memory | Geforce GT 430 1 gig | 120 gig Seagate 8 meg cache ST3120026A | Lite-on LDW-811S DVDRW | Toshiba DVD-ROM SD-M1612 | Antec True Power 480w | Win XP Pro SP3 | Cable Modem

  5. #5
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Independence, MO
    Posts
    8,071
    What graphics card do you have? Sometimes you need to install DVD codecs for your graphics card for DVD playback to work.
    Give what you cannot keep to gain what you cannot lose.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    3
    my graphics card is ati 3d rage pro

  7. #7
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    Bxl, Belgium
    Posts
    1,361
    Ati 3D Rage Pro...Win98... what are the other specifications ?
    ... do you have enough RAM and MHz to play DVD with software decoding ?
    (I'd say 400MHz and 64MegRAM ???).
    +What software are you running to view the DVD ?
    Looking intelligent takes more than looking coool.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    9
    try installing the ATI dvd decoder
    Check out my webpage: DDgeek

  9. #9
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    6,334
    what ponch said. i have an old p2 300mhz 128mb ram that plain struggles to play dvd's

    also, i find that wmp doesnt always support dvd's well right from fresh install. only after i installed powerDVD that it would work. Overall, PowerDVD works a whole lot better then any other player for dvd's for me at least
    Last edited by krupted; October 23rd, 2005 at 02:31 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •