Help
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 10 of 10

Thread: Help

  1. #1
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    37

    Help

    another problem has come, i put a new heatsink on my 9800xt (glacialtech northpole 1000) and wen it goes to the loading screen for windows XP the screen has a bunch of blue sqaures all over it, then it goes to the start screen and all my icons have, lil lines threw them, i have taken out the heatsink twice, checked for scratches, maked sure evreythin was mounted properly, the thermal gel wasn't on anywhere it shouldn't be, put it back in and made sure it was in, it still did it.

    Then i put the original heatsink back on just incase sumthin on the one i bought was interfearing, and it STILL did it again, i have no idea wut the problem is and wut it has to do wit, ne suggestions to wut this could be?
    Main Rig:
    P4 2.8E @ 3.64Ghz (260FSB) 1:1 37C idle-50C load
    Abit IC7 Max 3
    2 X 512mb OCZ PC 3700 dual channel Performance series ram
    EVGA 6800GT @ 445mhz/1.21Ghz
    2X80 gig SATA RAID 0 drives
    SB Audigy 2 24bit
    Thermalright Xp 90 with 92 mm panaflo fan
    Black X-Blade Gaming Case
    Enermax 460 watt PSU
    3dMark01=23,760
    3dMark03=13,838
    3dMark05=6,045

  2. #2
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Scotland, UK
    Posts
    6,508
    you might want to check out THIS thread.

    you could try underclocking the card and see if that helps.

    i think you have damaged somthing.
    Gigabyte Z87M-D3H l Pentium DC 3.2GHz l 16GB Ram l 64GB OCZ SSD l Radeon 7750 OC Edition l Windows 7 Ultimate X64
    Dell OptiPlex 745 l Intel C2D E6600 2.4GHz l 4GB Ram l 64GB OCZ SSD l Windows 7 Ultimate X64
    Lenovo ThinkPad T61 l C2D T7700 2.4GHz l 8GB Ram l 60GB Kingston SSD l Windows 7 Ultimate X64

  3. #3
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    37
    lol i not gunna start flashin my card or ne thing. how does changing a heatsink suddenly mean the card needs more voltage and needs to be flashed and everything, i already tried new drivers and that was no use, and i switched back to orignal heatsink again and same thing, i never touched ne settings on the card
    Main Rig:
    P4 2.8E @ 3.64Ghz (260FSB) 1:1 37C idle-50C load
    Abit IC7 Max 3
    2 X 512mb OCZ PC 3700 dual channel Performance series ram
    EVGA 6800GT @ 445mhz/1.21Ghz
    2X80 gig SATA RAID 0 drives
    SB Audigy 2 24bit
    Thermalright Xp 90 with 92 mm panaflo fan
    Black X-Blade Gaming Case
    Enermax 460 watt PSU
    3dMark01=23,760
    3dMark03=13,838
    3dMark05=6,045

  4. #4
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Scotland, UK
    Posts
    6,508
    well when you were changing the heatsink you must have damaged the card. does it do it from a cold start?

    try touching the heatsink, can you keep your finger on it for 5 - 10 seconds or is it too hot?
    Gigabyte Z87M-D3H l Pentium DC 3.2GHz l 16GB Ram l 64GB OCZ SSD l Radeon 7750 OC Edition l Windows 7 Ultimate X64
    Dell OptiPlex 745 l Intel C2D E6600 2.4GHz l 4GB Ram l 64GB OCZ SSD l Windows 7 Ultimate X64
    Lenovo ThinkPad T61 l C2D T7700 2.4GHz l 8GB Ram l 60GB Kingston SSD l Windows 7 Ultimate X64

  5. #5
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    37
    no its not that hot,i can keep my hand on there for awhile, and wut could have been damaged by replacing a heatsink, i help the card up to the light and checked for ne marks and there wasn't 1 mark on it
    Main Rig:
    P4 2.8E @ 3.64Ghz (260FSB) 1:1 37C idle-50C load
    Abit IC7 Max 3
    2 X 512mb OCZ PC 3700 dual channel Performance series ram
    EVGA 6800GT @ 445mhz/1.21Ghz
    2X80 gig SATA RAID 0 drives
    SB Audigy 2 24bit
    Thermalright Xp 90 with 92 mm panaflo fan
    Black X-Blade Gaming Case
    Enermax 460 watt PSU
    3dMark01=23,760
    3dMark03=13,838
    3dMark05=6,045

  6. #6
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Scotland, UK
    Posts
    6,508
    well im thinking it could be static damage or somthing, could be to a pipeline or ram chip or somthing.
    Gigabyte Z87M-D3H l Pentium DC 3.2GHz l 16GB Ram l 64GB OCZ SSD l Radeon 7750 OC Edition l Windows 7 Ultimate X64
    Dell OptiPlex 745 l Intel C2D E6600 2.4GHz l 4GB Ram l 64GB OCZ SSD l Windows 7 Ultimate X64
    Lenovo ThinkPad T61 l C2D T7700 2.4GHz l 8GB Ram l 60GB Kingston SSD l Windows 7 Ultimate X64

  7. #7
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    37
    wouldn't static damage take out the whole card no just make my icons and start up screen go wierd? like wne i go toa website page its perfectly fine
    Main Rig:
    P4 2.8E @ 3.64Ghz (260FSB) 1:1 37C idle-50C load
    Abit IC7 Max 3
    2 X 512mb OCZ PC 3700 dual channel Performance series ram
    EVGA 6800GT @ 445mhz/1.21Ghz
    2X80 gig SATA RAID 0 drives
    SB Audigy 2 24bit
    Thermalright Xp 90 with 92 mm panaflo fan
    Black X-Blade Gaming Case
    Enermax 460 watt PSU
    3dMark01=23,760
    3dMark03=13,838
    3dMark05=6,045

  8. #8
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Scotland, UK
    Posts
    6,508
    ahh so its not doing it all the time, then im thinking it could be a windows problem.

    have you tried games?
    Gigabyte Z87M-D3H l Pentium DC 3.2GHz l 16GB Ram l 64GB OCZ SSD l Radeon 7750 OC Edition l Windows 7 Ultimate X64
    Dell OptiPlex 745 l Intel C2D E6600 2.4GHz l 4GB Ram l 64GB OCZ SSD l Windows 7 Ultimate X64
    Lenovo ThinkPad T61 l C2D T7700 2.4GHz l 8GB Ram l 60GB Kingston SSD l Windows 7 Ultimate X64

  9. #9
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    37
    no it does the same thing all the time, but it dun mess up my screen wen i get to the dkestop, just my icons have little lines going threw them, the rest of my screen is fine. there r no squares or dots on it
    Main Rig:
    P4 2.8E @ 3.64Ghz (260FSB) 1:1 37C idle-50C load
    Abit IC7 Max 3
    2 X 512mb OCZ PC 3700 dual channel Performance series ram
    EVGA 6800GT @ 445mhz/1.21Ghz
    2X80 gig SATA RAID 0 drives
    SB Audigy 2 24bit
    Thermalright Xp 90 with 92 mm panaflo fan
    Black X-Blade Gaming Case
    Enermax 460 watt PSU
    3dMark01=23,760
    3dMark03=13,838
    3dMark05=6,045

  10. #10
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    37
    and also wen i go to control panel, the icons there, sum actually dissapear if u click on them then come back again if u put ur mouse on it
    Main Rig:
    P4 2.8E @ 3.64Ghz (260FSB) 1:1 37C idle-50C load
    Abit IC7 Max 3
    2 X 512mb OCZ PC 3700 dual channel Performance series ram
    EVGA 6800GT @ 445mhz/1.21Ghz
    2X80 gig SATA RAID 0 drives
    SB Audigy 2 24bit
    Thermalright Xp 90 with 92 mm panaflo fan
    Black X-Blade Gaming Case
    Enermax 460 watt PSU
    3dMark01=23,760
    3dMark03=13,838
    3dMark05=6,045

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •