Windows erros when OC'N p4 2.6c
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 4 of 4

Thread: Windows erros when OC'N p4 2.6c

  1. #1
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    671

    Windows erros when OC'N p4 2.6c

    When i oc my cpu to 3.25ghz windows boots up fine..it does until i get up to 3.3ghz
    i'v gone up to 4.4 (havent tried going higher) and i got the system to boot fine, but when it gets to windows the blue screen comes up w/a error and starts a mem dump!
    so my question is, is it the fact that im using stock cooling, or should i OC first and then install windows?
    by the way, Idle temps are around 42C and load temp is 59C

    -d94
    [COLOR=black]
    apogee:maze4:mag3:BIX2:2x sanyo denki
    ASUS P5WD2 Premium
    Intel 920 @ 322x14 = 4.5ghz @ 1.5v stable (314x14 1.45v 24/7)
    2GB Corsair PRO DDR2
    7900gt @ 680/850
    74GB WD Raptor - 250GB Maxtor SATA 16mb cache
    XaserIII v2000a - 520w OCZ Powerstream
    2407fpw, 2x 2007fpw, 37" WS HDTV LCD
    "badonkadonk" - Junk in the trunk. Her badonkadonk made a brotha pop mad wheelies

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    NJ
    Posts
    27
    set the vcore voltage on 1.6v
    and if that dont work make shure youre memory can stand the speed its on
    if not make it run lower in bios like 333mhz
    2.6C@3.3Ghz (HT) Mobo:Msi Neo2 1024 ddr 408Mhz Gforce 6800
    (Evga) DDR:128MB Antec TruePower 430W 40Gb Maxtor 2Mb 7200Prm 200Gb Maxtor 8Mb 7200Rpm Pci Ide Controller 4 the 2 hdd 133/mbs Cd Cdrw Dvd....

  3. #3
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Montreal, Que, Canada
    Posts
    8,689
    @ 3.3ghz if the mem is set at 1/1 in the bios, you are running your ram at over pc4000. So, to solve the problem, either increase the ram voltage and/or lower the ram timings or run you mem at 5/4
    Gilles Lussier

    HWC Folding@Home Team

  4. #4
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    671
    success!!!!!
    I ran superpi succesfully and got 43 Seconds! (when i had the core @ less 2.555 volts it would get and error and stop in the middle)
    my mem is set as 333mhz, so currently OC'D i think its going @ 433mhz or so....the FSB is @ 262mhz and w/stock cooling its @ 42C.. load temp is not yet sure since i read this post and the morning and am @ school
    guess i'll have to see high high i can go tonight...
    I'll prob buy a new heatsink and ame a duct dirrectly the the HSF as that can lower load temps by 20C!
    according to my calculation, if i'' have my mem running @ 366mhz then my cpu will be right around 3.8ghz. and knowing that the mem can do around 513mhz, the sky's the limit!(well, the limiting factor will probably be the heat).
    looks like a 1.2ghz FSB is likely..

    thanks alot sase_18!
    Last edited by d94; September 28th, 2004 at 07:27 AM.
    [COLOR=black]
    apogee:maze4:mag3:BIX2:2x sanyo denki
    ASUS P5WD2 Premium
    Intel 920 @ 322x14 = 4.5ghz @ 1.5v stable (314x14 1.45v 24/7)
    2GB Corsair PRO DDR2
    7900gt @ 680/850
    74GB WD Raptor - 250GB Maxtor SATA 16mb cache
    XaserIII v2000a - 520w OCZ Powerstream
    2407fpw, 2x 2007fpw, 37" WS HDTV LCD
    "badonkadonk" - Junk in the trunk. Her badonkadonk made a brotha pop mad wheelies

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •