40 vs 80 wire IDE cables for CR drives
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 6 of 6

Thread: 40 vs 80 wire IDE cables for CR drives

  1. #1
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Buffalo NY
    Posts
    527

    40 vs 80 wire IDE cables for CR drives

    I understand there are issues using 80 wire IDE cables for CD burners. I haven't run into this yet. What is the deal, is there?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    6,334
    really? hmm, maybe in older mobo using only ata33/ or 66.

    i dont know because i ABSOLUTLEY HATE any cable that isnt 80 conductor. ive just had a mess of problems trying to get multiple drives to run and the speed was just awful,

    i just bought 4 new 80 conductor cables to replace my headaches.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,270
    ?
    Have not encountered such issue as of yet.

    Anyone?
    "I know nothing."
    Cheers.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    London, England
    Posts
    11,079
    Have encountered such a problem with a HP9100, few yrs back i used a few 80 conductor cables and it refused to be seen sometimes, with a hdd or another cd-r/dvd-rom whatever it was fine, also it suffered from slow burns, put it on a normal ATA33 cable and it was fine, odd.
    R.I.P Rangeral, To one of HWC's best moderators and a great guy

    By the way, what does BTW stand for?

    It is better to be tried by 12, than carried by 6.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Albuquerque, NM
    Posts
    907
    I wonder if the prob isn't more of a mobo issue. Many mobos only had 1 IDE controller that supported 66/100 for the hdd, the others were only meant to operate at 33. But it could also be some drives design only support 33.
    We do precision guesswork.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    East Texas
    Posts
    2,951
    I've been using 80, because I haven't had any 40 left for awhile. Never had an issue.
    Opteron 148@2805(255x11-1.4v)
    Stock cooling(until I get a water block)
    Asrock 939Dual-SATAII
    1GB PC3200 OCZ Gold EL(2-2-2-8-2 1T 5:6 Divider)
    Sapphire X800GTO2(520/580 - Unlocked 16 Pipes)
    Antec TruePower 550 vmodded
    2x Western Digital WD-1200JS(RAID0)
    Lite-ON 1633S DVDRW
    Gentoo 2.6.14-nitro2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •