Old CD RW HP 7200i
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 4 of 4

Thread: Old CD RW HP 7200i

  1. #1
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    9

    Old CD RW HP 7200i

    Hi

    I have a 4 year old HP 7200i internal CD RW - slow but all I need.

    It seems to have started misbehaving - basically it is recognised by the bios but it wont read disks properly and insists anything put in it is an audio cd - I am running win 2k sp3.

    Nero recognises it as a 7200i but just produces coasters if you try to burn.

    Any ideas or is it time to buy a new one?

    Cheers and thanks for your time...

    Darrie

  2. #2
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Jersey Shore, PA, USA
    Posts
    91
    My father has an old HP 8100 which he still uses. For a while it was producing some of the same symptoms you described. He has Win XP.

    No matter what he would do it only burnt coasters. Rather, you could start a new session, but it didn't matter how long you left it burn, it never really wrote anything. You can't make a music CD with one of those disks, but I found I could start a new session...that is, after I fixed the problem.

    The only thing is, it was a while ago and I can't remember what I did! It was definately a software problem, because I didn't mess around with the burners' firmware or anything. I think what I would do first is check to see if someone else can make a multisession disk out of those coasters you have. If your burner isn't destroying the CD's with junk data, then you might have hope. If someone elses CDRW says that the disks have stuff written to them, but it can't read any useable data, then it probably is time to get a nice new CDRW.

    I HIGHLY recommend LiteOn drives.
    Very very cheap, very very fast, copies practically everything. Pretty much the best in the buisness. At least, 95% of the best at 40% of the cost!!

    http://www.newegg.com/app/ViewProduc...tby=14&order=1

    newegg.com has a great selection of LiteOn drives. 48X for $53! Crazy...

    Good luck either way,
    G
    ------------------------
    Antec SX1030 Case
    AMD XP1600+ Palamino @ 1.63Ghz (155x10.5)
    Asus A7N8X-X
    2x Crucial 256MB PC2700
    100GB Maxtor HDD
    Albatron Geforce4 Ti4200 128MB
    Creative SB Live!
    Speeze HSF
    Creative 52X CDROM
    LiteOn 40X CDRW
    Antec 300Watt PSU
    AOC 17" Monitor
    Kensington Keyboard
    Logitech Optical Mouse
    LT Winmodem
    Win XP Pro w/ SP1
    3DMark 2001





  3. #3
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    BoB-free Zone
    Posts
    770
    It's been a long time now, but I think the 7100 was the Philips-based model that suffered from the "gummed up" laser transport rails. Opening the drive, cleaning the rails and applying a light lubricant sometimes restored them to use.

    Of course, that was back when drives were quite expensive. A drive that runs ten times faster than that old clunker can be had for very little these days.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    9

    thanks

    to you both for your replies

    The thing wont even read diaks so I might as well open it up now...

    Cheers

    Darren

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •