Hardware Monitor found an error
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 11 of 11

Thread: Hardware Monitor found an error

  1. #1
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    168

    Hardware Monitor found an error

    i start the bios. it'sall fine.

    but it tells me the hardware monitor found an error.

    if i go to the hardware monitor. i see the fan speeds and temperatures.

    but the power fan is twice less the speed of the CPU and the Chassis.


    if i switch the chassis and the power. now the chassis speed is twice as less.

    i did install an additional fan. it's the one i connect to the chassis.

    also i think my mobo got the labels mixed up.


    please help. i'm almost there. i can't almost see it =) but this is stopping me

    thank you =)

  2. #2
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,252
    Suggest that you state the brand and full model of the mobo, when posting such questions.
    "I know nothing."
    Cheers.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    168
    ah sorry.

    the mobo is:

    ASUS P4G8X deluxe.

    the case is:

    ANTEC Performance PLUS Model PLUS1080AMG- with Antec Original TRUE 430W P4 Power Supply ATX12V Retail

  4. #4
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,252
    ?
    If you are referring to the rpms of the fans,
    It would be normal,
    For the chassis fan(s) rotation to be different from those of the processor.
    "I know nothing."
    Cheers.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    168
    i just found out that it's two different things =)

    first the power fan is twice as slower. and it's in red. when the the other two are in blue.


    second the hardware monitor found an error. it says because one of the monitored items is out of range.

    i don't know what to do.

    did i mess up the whole thing?

  6. #6
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,252
    Speed of fans differ depending on type.
    The Antec PSU makes use of variable fan speeds,
    Variance depends on temperature/settings.
    "I know nothing."
    Cheers.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    168
    is that good or bad? =)

    also what about the Hardware monitor found an error part?

    thank you

  8. #8
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    3,265
    mine Enermax PSU fan is on auto and runs in 1200-1400 range
    its always in red because manufacturers of BIOS for mobo aasume this is out of range but its not and everything is OK, thats why it probably shows error as well

    so I would say don't worry

  9. #9
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    168
    oh man. that's great. give you a hug

    that was the only thing that seemed out of range.

    thanks a million!

  10. #10
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    168
    shinma in my excitement i forgot to thank you %). Thanks! =) not just for this. for all the posts you made to help me =)

  11. #11
    Join Date
    Mar 2000
    Posts
    27,252
    You're welcome, better to ask rather than getting grey hair or damaging something.
    "I know nothing."
    Cheers.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •