Star Trek Voyager: Elite Force and Windows 98SE/ME
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 4 of 4

Thread: Star Trek Voyager: Elite Force and Windows 98SE/ME

  1. #1
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    SF Bay Area, California
    Posts
    690

    Star Trek Voyager: Elite Force and Windows 98SE/ME

    Ok, for the longest time now I have had ST Voyager Elite Force and have not been able to play the single player game. I have Quake III and Return to Caslte Wolfenstein and they work GREAT! I would download the patch for STV Elite Force except that it's something like 29mb. Mainly because of Jeri Ryan's voice being added. At the download speed of my line, it would take like a week to finish that. Or at least 10 hours.

    My computer system is;
    Athlon 700
    Asus K7M Mobo
    384mb PC100 SDRAM
    VisionTek GeForce2 MX card (I've tried every driver for the card and it they still don't work.)
    20GB Seagate HDD
    Newly installed Windows ME
    Aureal SQ2500 Soundcard

    I wiped my hard drive clean and installed Windows ME to see if that would help, NOPE! I am currently using drivers 5.32 They work with Return To Castle Wolfenstein a lot better than the latest drivers. I do not have any problems with any games except for Star Trek Voyager: Elite Force. I have played the Multiplayer game many times flawlesly but single player just keeps freezing at the first movie sequence. I even tried to skip it and it doesn't work.

    Someone PLEASE HELP, if possible. Is there any hope?? Is it my soundcard or something??

    Main Computer Specs:
    Intel E8400 Core 2 Duo 3.0Ghz 45nm
    Asus P5E
    4gb OCZ Reaper HPC PC6400
    Seagate SATA2 250Gb
    eVGA 512Mb 8800GT
    SupremeFX II Mobo Audio (for time being)
    Wynndows7 Home Premium 64Bit
    Currently playing; Crysis, Just Cause 2, Alien Swarn, Borderlands, and Starcraft 2.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    1,235
    Have you tried the compatibility(safe)-mode of the game? I suggest to turn down the sound-hardware-acceleration. Run DxDiag to check for DX related problems.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Toronto
    Posts
    1,165
    I played that game fine on my 1ghz Athlon (later upgraded to 1.4ghz), ASUS A7V, Geforce2 GTS, Soundblaster live, and Win98se.

    So it sounds like the main difference between our systems is the sound card. I'd look at that first.

    ------------------
    Men -- Gold
    Women -- Gold
    Canadian Hockey 2002
    now that my specs are respectable, I might as well list them again:

    2500+ Barton @ 2346mhz, Swiftech MC462a/80mm Sanyo Denki fan
    Abit NF7-S v 2.0
    2x256 Ocz PC3500 DDR
    128 mb ATI Radeon 9800 Pro
    Lian-Li PC-68 case
    Enermax 431 watt PS
    blah blah blah
    blah blah blah

  4. #4
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Cambridge, ON, Canada
    Posts
    160
    wouldn't be the card cause i have the same aureal.
    but aureal has no drivers for ME as far as i know.
    install win2k and latest direct X and play the game like that. I have played it on win98se plus latest DirectX and latest win98 drivers for sound and grafiks, and without the patch for Voyager i still played it well...no problems
    sound is ok for sure!!!

    ------------------
    Damn it Jim, I'm not a computer specialist, I just run around with a hypospray pretending to be a doctor!
    Damn it Jim, I'm not a computer specialist, I just run around with a hypospray pretending to be a doctor!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •