SoF: requires a kickass system to run well??
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: SoF: requires a kickass system to run well??

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2000
    Posts
    807

    SoF: requires a kickass system to run well??

    Allright guys Im gonna bring this fps thing up again... Now im gonna get a Voodoo 3 2000 PCI for my AMD k6 200 mhz, 64 mb ram just to be able to play Soldier of Fortune, but after my earlier posts and questions about how many fps you guys get, I see that people with P3 700 mhz, 128 mb ram's and 32 mb grahpic cards gets around 35 fps at most.
    Now will I get 4-5 fps with my system then??Or will I get somewhat over 20 fps or something (everything low or medium detail, 640x480 resolution).

  2. #2
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Wales,Uk
    Posts
    529
    As I said before that processor's a real bottleneck to your system, i would really reccomend upgrading it.
    I tried running Sof on my other pc (as it's similar to yours - p200mmx, 48mb ram, v2) and i got bad performance (10 - 15fps) with everything on medium and 640x480, but with everything on low i get low 20's. Hope this helps, i'd try finding a few people with similar setups and ask them.

    ------------------
    Athlon 700@800,Abit Ka7, 128mb PC100, 12mb Voodoo 2, 17" Sony Monitor, SB Live.
    Check Out: www.selective-auto.co.uk
    XP @ 2.3Ghz (210xx11)
    NF7-S v2
    1GB PC3500
    Rad 9800pro @ XT
    CM101B
    Hitachi 17" 16ms TFT

  3. #3
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    New York, NY
    Posts
    5,959
    It's come to a point where when new games come out, a p5 is not going to cut it to play unfortunately. Even though you might meet the minimum specs, the game will perform horribly. You could probably upgrade to a new mobo/celery processor for under $200.
    Asus P9X79-Deluxe, Intel i7 3930k @ 4.2Ghz, 16gb DDR3-1600 Kingston HyperX Memory, Coolermaster Storm Trooper case, Corsair AX850 psu, Geforce 680 SLI, Corsair Model H100 w/c, Samsung 840 Pro 512gB SSD, Asus Blu-ray Writer 12x, Windows7 Pro x64

    MSI GS Series GS60 Ghost-003 Gaming Notebook 15.6", Intel Core i7-4700HQ 2.40GHz (3.2 GHz), 16GB Memory 1TB HDD 128GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 860M 2GB, 4.36 lbs., Windows 8.1 Pro

  4. #4
    Join Date
    Apr 1999
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    1,864
    Huge is right. That machine might be able to surf, run Office apps, or run Linux, but as a gaming machine it sucks. Time for an upgrade. Weren't you upgrading soon? There are about 300 threads from you about which components to buy..
    "It was a good lay........"

  5. #5
    Join Date
    Mar 1999
    Location
    Taylorsville, Utah, USA
    Posts
    2,169
    My friend is able to play SOF just fine, he has a K6-2 400, a Voodoo 3 and 64mb ram.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    1,235
    Originally posted by aug1516:
    My friend is able to play SOF just fine, he has a K6-2 400, a Voodoo 3 and 64mb ram.
    Yes, don't forget, SoF is a game based on the Q2 engine. No need for a high-end system for THIS game...


    ------------------
    DirectX-Files... The truth must be somewhere!

  7. #7
    Join Date
    Jun 2000
    Posts
    807
    Mephisto, you're the man!!
    I knew there was something similar with Q2... no need of kickass system

    Meph, how many fps do you THINK I'd get with my system? Im the happiest person in the life if I'd get 25 fps in SoF!!

  8. #8
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    1,255
    VanDamage, don't get your hopes on it too much though. I have a k6-2 500 with 196MB SDRAM and a V3 2K running at 175MHz and a PCI busspeed of 41.5MHz and the frame rates can drop quite a bit sometimes and can run a little choppy. But when the frame rates rise, they do rise quite a lot, too.

    ------------------
    Never mind the dog, beware of the owner.
    HWC FORCE3D ICQ AL= 57497564
    OCN ICQ AL= 67864797

  9. #9
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Wales, UK
    Posts
    365
    k6-2-500, 32mb dimm, v2. good enough for me

    ------------------
    "The More I Discover The Lesser I Know"

    Adrenelin, a.d. 2000
    I only support two teams. Wales and everyone else England plays
    ICQ# 91149414
    AIM: AdrenelinY2K1

  10. #10
    Join Date
    Jun 2000
    Posts
    807
    Allright... As I said, I just hope to get around 30 fps...

  11. #11
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Wales,Uk
    Posts
    529
    I doubt that you would get 30fps, because of your processor, remember that your pc is only as fast as your slowest component, which in your case is your cpu, I think your average fps would be around 20 and not 30, that processor is extremely out dated now, and is not up to running many of todays latest games, although Sof is based on the Q2 engine, it is an advanced Q2 engine and with lots going on it needs a fast pc to keep those fps up, even with my pc i get some slight slowdowns because my v2 isn't up to it (soon to change with a GTS ), but i can run Q2 in excess of 60fps constantly. Hope this helps you.

    ------------------
    Athlon 700@800,Abit Ka7, 128mb PC100, 12mb Voodoo 2, 17" Sony Monitor, SB Live.
    Check Out: www.selective-auto.co.uk
    XP @ 2.3Ghz (210xx11)
    NF7-S v2
    1GB PC3500
    Rad 9800pro @ XT
    CM101B
    Hitachi 17" 16ms TFT

  12. #12
    Join Date
    Jun 1999
    Location
    San Mateo, Ca, USA
    Posts
    143
    Yes, don't forget, SoF is a game based on the Q2 engine. No need for a high-end system for THIS game...
    SOF uses a HEAVILY MODIFIED Q2 engine. The base renderer is the same, but they gutted the rest of it (including adding the GHOUL rendering and lighting engine, locational damage, much richer textures and higher poylgon-count models).

    You will need a better comp than the one listed abouve to run it.

    ------------------
    Salt
    Debaser.

  13. #13
    Join Date
    Jun 2000
    Posts
    807
    Jesus christ..
    30-40 people on ICQ says I should get around 30-40 fps, while some says I should get 5 fps or something.
    I think Im gonna buy an AMD k6-2 500 mhz, new mobo for it and a Voodoo 3 3000 PCI instead of 2000. Isnt this BETTER?

  14. #14
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Wales,Uk
    Posts
    529
    That's more like it!
    That will allow you to run it smoothly, and have nice graphics also


    ------------------
    Athlon 700@800,Abit Ka7, 128mb PC100, 12mb Voodoo 2, 17" Sony Monitor, SB Live.
    Check Out: www.selective-auto.co.uk
    XP @ 2.3Ghz (210xx11)
    NF7-S v2
    1GB PC3500
    Rad 9800pro @ XT
    CM101B
    Hitachi 17" 16ms TFT

  15. #15
    Join Date
    Oct 1999
    Posts
    386
    I've got a Penitum II 300 MHZ with 128mbram and a Viper 550 (TNT) running on it.
    I can play it very well and it's not at low definition!!!
    So I don't think you must have a high-end machine.
    This one is better...
    But in theory, remember, only in theory

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •