How will Q3A run on this system?
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 12 of 12

Thread: How will Q3A run on this system?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    TX
    Posts
    564

    How will Q3A run on this system?

    I am waiting for my chip in the mail and when I get it I will have a K6-2 400, 96mb ram, voodoo3 2000, and aureal vortex sound card. How well can I expect Q3A to run on this setup? If I need to use lower graphics options that's okay but I just want playable fps. Can I achieve that with this setup?
    If pro is the opposite of con, what's the opposite of progress?

  2. #2
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    New York, NY
    Posts
    5,902
    You might have to use lower resolutions but you should get playable results. Sorry, never owned a k6 chip but with 96mb ram and a v3 you should do ok. Just guessing though; any others want to take a stab?
    Asus P9X79-Deluxe, Intel i7 3930k @ 4.2Ghz, 16gb DDR3-1600 Kingston HyperX Memory, Coolermaster Storm Trooper case, Corsair AX850 psu, Geforce 680 SLI, Corsair Model H100 w/c, Samsung 840 Pro 512gB SSD, Asus Blu-ray Writer 12x, Windows7 Pro x64

  3. #3
    My guess is 35-45 fps depending on whether or not you overclock the video card and processor. Maybe lower 30's if you oc neither. Don't have too much eye candy and it should easily be playable.

  4. #4
    Join Date
    Mar 1999
    Location
    Austin, TX USA (currently in Bosnia)
    Posts
    4,647
    Don't expect to go into the higher resolutions, but you should be able to game okay with that.

    My guess is, you can probably turn on most of the visual goodies at 640x480, and some at 800x600 and still have a good time playing.

    BTW... ever seen Keoki live, DJ_Keoki?


  5. #5
    The game should run fine with that setup. Maybe should go with a better video card though.

    ------------------
    Mess with the best
    Die like the rest
    --Hackers
    -Acid Rain
    Mess with the best
    Die like the rest
    --Hackers
    -Acid Rain

  6. #6
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Currently infront of my PC
    Posts
    2,277
    You should be able to run the game find like Baloney said..........UT runs nice using the Glide API.
    EPOX EP9NPA+
    AMD 64 3000+
    2x 512mb Samsung DDR 400
    80gb Western Digital
    Benq DvD Writer
    LG Combo
    19" Mag Innovision CRT
    GeForce 6600GT
    Windows XP Pro SP1

  7. #7
    Join Date
    Jan 1999
    Location
    US of A
    Posts
    587
    25 FPS at 640x480 standart settings.
    P3 700e FCPGA @ 966Mhz w/ Alpha PAL35t
    ASUS CUV4X
    ElanVital T-10ab Case
    KingMax PC150 cas2 HSDRAM
    IBM Deskstar 75GXP 30GB ATA100
    Asus v7700 Geforce2 GTS 32MB Pure
    SB Live! Value
    ViewSonic PF790 19"
    Klipsch Pro-Media v.2-400
    Netgear FA310TX 100mbps NIC
    MS InteliMouse Epxlorer
    MS Internet Keyboard PRO

  8. #8
    Join Date
    Jun 1999
    Location
    sf,ca, usa
    Posts
    2,109
    Yes.

    But 25-35 fps is ok for single player mode without many bots. For 8-32 players online fragfests, you'll be out framed. It's hard to target your rail gun with out frame rates. A snappy cross hair response really helps in those split second do or die moments.
    Intel Duron 866 mhz
    Abit KT7 Raid
    TNT Ultra 64 mb
    64 mb Ram
    WD 4.3 gb HD
    Logitech Explorer
    19" Sony TFT display
    56K Cable Modem
    Abit Floppy
    Iomega Keyboard
    [b] Meet the ladies
    12X CDROM
    14.4 DVD

    Windows 95 ME

  9. #9
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Machias, Me, US
    Posts
    307
    Well,
    Just as an example:

    K6-2/400 and a 16mb ATI Rage Fury 128

    *28-29FPS using /timedemo demo1. The Voodoo3 has a lot better FPU and makes up for the K6-2's weakness.

    I say:
    *35-37FPS using /timedemo demo1 with the V3/K6-2/400. Check it out and see if I'm not on the money
    Please support the diminishing Doom2 revolution by participating in the Internet Deathmatch community. csDoom:
    http://csdoom.sourceforge.net/eng.html
    -Need to Play: Doom2.wad v1.9 + csDoom

  10. #10
    Join Date
    Jan 1999
    Location
    US of A
    Posts
    587
    K6-2 450Mhz
    188MB PC100 8ns RAM
    Voodoo3 2000 PCI

    21 FPS in demo000 at 640x480 standart settings. (What really bothers me is that at 1024x768, I get the very same 21 FPS. LOL)
    P3 700e FCPGA @ 966Mhz w/ Alpha PAL35t
    ASUS CUV4X
    ElanVital T-10ab Case
    KingMax PC150 cas2 HSDRAM
    IBM Deskstar 75GXP 30GB ATA100
    Asus v7700 Geforce2 GTS 32MB Pure
    SB Live! Value
    ViewSonic PF790 19"
    Klipsch Pro-Media v.2-400
    Netgear FA310TX 100mbps NIC
    MS InteliMouse Epxlorer
    MS Internet Keyboard PRO

  11. #11
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Stornoway, Isle of Lewis, Scotland
    Posts
    1,215
    Kuzia - I've seen this before. Have you tried disabling v-sync for glide/openGL? This usually sorts it out

    ------------------
    See my homepage for free program downloads!

    CLICK HERE!
    Duron 700@1100 2.1v Air Cooled - RIP

  12. #12
    Join Date
    Jan 1999
    Location
    US of A
    Posts
    587
    As a matter of fact, I have. Long time ago..but it didn't help any (perhaps due to the amount of crashes my system has been in, thus system files/drivers being damaged). Maybe I should try it again...
    P3 700e FCPGA @ 966Mhz w/ Alpha PAL35t
    ASUS CUV4X
    ElanVital T-10ab Case
    KingMax PC150 cas2 HSDRAM
    IBM Deskstar 75GXP 30GB ATA100
    Asus v7700 Geforce2 GTS 32MB Pure
    SB Live! Value
    ViewSonic PF790 19"
    Klipsch Pro-Media v.2-400
    Netgear FA310TX 100mbps NIC
    MS InteliMouse Epxlorer
    MS Internet Keyboard PRO

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •