Quake 2 and my GeForce 2 setup
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Quake 2 and my GeForce 2 setup

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Oakland, CA, USA
    Posts
    10

    Quake 2 and my GeForce 2 setup

    How do I take advantage of this video card with Quake 2. In the video selection panel, it dies when I select anything but software. I tried doing a glsetup from the web but they didn't have a matching driver. I'm sure this is easy, but I'm new at this. Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    New York, NY
    Posts
    6,036
    Which card and which drivers are you using?
    Asus P9X79-Deluxe, Intel i7 3930k @ 4.2Ghz, 16gb DDR3-1600 Kingston HyperX Memory, Coolermaster Storm Trooper case, Corsair AX850 psu, Zotac 970 GTX 4gB SLI, Corsair Model H100 w/c, Samsung 840 Pro 512gB SSD, Asus Blu-ray Writer 12x, Windows7 Pro x64

    MSI GS Series GS60 Ghost-003 Gaming Notebook 15.6", Intel Core i7-4700HQ 2.40GHz, 16GB Memory 1TB HDD 128GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 860M 2GB, 4.36 lbs.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Oakland, CA, USA
    Posts
    10
    NVidia GeForce 2 GTS. Driver is updated 5/18/2000. Folders are nvmini.vxd and vmm32.vxd under that. Hope I got your question right.

    P.S. Quake 3 arena works great.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    1,235
    Yes, I had to give Q2 a few tries when updating from Voodoo2 SLI to Elsa Gladiac.
    Force the change to DefaultOpenGL driver, then to the desired resolution.
    If you get crashes running DefaultOpenGL, you've got to solve some Hard/Software issues like AGP chipset drivers or transfer rate. What are your system specs please?

    ------------------
    Well now, who are you then?
    Part of that Power which would
    The Evil ever do, and ever does the Good.

    [This message has been edited by Mephisto (edited 08-16-2000).]

  5. #5
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Oakland, CA, USA
    Posts
    10
    Gateway AMD Athlon 933. 256 SDR Memory. Nvidia Geforce2 w/ 32mb memory.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Oakland, CA, USA
    Posts
    10
    Also, I'm talking single user mode here.

  7. #7
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    New York, NY
    Posts
    6,036
    I would try using the 6.18 drivers. When I had q2 installed, it ran fine on my tnt2u. Have you ever had any 3dfx products in your machine? iD Software has always had good opengl products that usually ran fine on most people's systems.

    Asus P9X79-Deluxe, Intel i7 3930k @ 4.2Ghz, 16gb DDR3-1600 Kingston HyperX Memory, Coolermaster Storm Trooper case, Corsair AX850 psu, Zotac 970 GTX 4gB SLI, Corsair Model H100 w/c, Samsung 840 Pro 512gB SSD, Asus Blu-ray Writer 12x, Windows7 Pro x64

    MSI GS Series GS60 Ghost-003 Gaming Notebook 15.6", Intel Core i7-4700HQ 2.40GHz, 16GB Memory 1TB HDD 128GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 860M 2GB, 4.36 lbs.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Oakland, CA, USA
    Posts
    10
    I'm sorry, the 6.18 driver for what? I downloaded and installed what I thought was the latest nVidia driver yesterday. How do I tell driver release number? In the driver file details it shows 4.12.01.0522. I'm new at this....

  9. #9
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    1,235
    Excuse me, but there's no GF2 GTS using SDR memory as far as I know...

    [This message has been edited by Mephisto (edited 08-16-2000).]

  10. #10
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Oakland, CA, USA
    Posts
    10
    I was talking about my system memory, as you asked for system specs.

  11. #11
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    New York, NY
    Posts
    6,036
    see the last 4 digits? That is the driver version number (5.22). Head over to the video forum; you will find links to get the updated drivers.
    Asus P9X79-Deluxe, Intel i7 3930k @ 4.2Ghz, 16gb DDR3-1600 Kingston HyperX Memory, Coolermaster Storm Trooper case, Corsair AX850 psu, Zotac 970 GTX 4gB SLI, Corsair Model H100 w/c, Samsung 840 Pro 512gB SSD, Asus Blu-ray Writer 12x, Windows7 Pro x64

    MSI GS Series GS60 Ghost-003 Gaming Notebook 15.6", Intel Core i7-4700HQ 2.40GHz, 16GB Memory 1TB HDD 128GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 860M 2GB, 4.36 lbs.

  12. #12
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Oakland, CA, USA
    Posts
    10
    Okay, that's done. shows 6.18 where it used to show 5.x. Still behaves the same in quake 2. Runs fast but only takes software i the option selection. If I select default opengl, it actually closes the app. Other selections kill the server but the app stays up.

  13. #13
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    New York, NY
    Posts
    6,036
    Which ver of q2? 3.20 is the last one.
    Asus P9X79-Deluxe, Intel i7 3930k @ 4.2Ghz, 16gb DDR3-1600 Kingston HyperX Memory, Coolermaster Storm Trooper case, Corsair AX850 psu, Zotac 970 GTX 4gB SLI, Corsair Model H100 w/c, Samsung 840 Pro 512gB SSD, Asus Blu-ray Writer 12x, Windows7 Pro x64

    MSI GS Series GS60 Ghost-003 Gaming Notebook 15.6", Intel Core i7-4700HQ 2.40GHz, 16GB Memory 1TB HDD 128GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 860M 2GB, 4.36 lbs.

  14. #14
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Oakland, CA, USA
    Posts
    10
    Yep, got that yesterday - my but that was a long download. How do you check the version number from the game?

  15. #15
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    New York, NY
    Posts
    6,036
    Bring down the console (~); it should be listed at the bottom.

    But I am stumped on why you cannot play this game with your spanking gf2. If you still have the q2 upgrade, I would suggest uninstalling it and reinstalling it. Maybe something got fuxored on installation.
    Asus P9X79-Deluxe, Intel i7 3930k @ 4.2Ghz, 16gb DDR3-1600 Kingston HyperX Memory, Coolermaster Storm Trooper case, Corsair AX850 psu, Zotac 970 GTX 4gB SLI, Corsair Model H100 w/c, Samsung 840 Pro 512gB SSD, Asus Blu-ray Writer 12x, Windows7 Pro x64

    MSI GS Series GS60 Ghost-003 Gaming Notebook 15.6", Intel Core i7-4700HQ 2.40GHz, 16GB Memory 1TB HDD 128GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 860M 2GB, 4.36 lbs.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •