What about using two power supplies?
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Thread: What about using two power supplies?

  1. #1
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Chattanooga,TN
    Posts
    149

    What about using two power supplies?

    I have a 300 Watt P/S and posted asking if I need more power well the answer is yes Cant I use two P/S's, If so would running my Motherboard,P4 and HHD with the 300 watt and my fans,CD drive, CDR and floppy with a 250 watt be a good set up or do one of you have a better way?

    ------------------
    Serve God and him ONLY.
    AsusP4S333-M,Pentium 4 2.0 Ghz,512 DDR2700, Nvidia GF3Ti200,Seagate40gigHD, 56X CD rom,4x4x32CDRW,
    Serve God and him ONLY.
    Asus P4B-533
    Pentium 4 2.4Ghz@3.0Ghz P4Spark 7
    768 DDR2700
    Nvidia Gainward G4 4600 128 DDR
    Seagate40gigHD
    SCSI HDD 15K
    16X DVD
    500 watt UPS.
    19 inch Dell monitor
    32 C hehehe

  2. #2
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Muncie, IN, USA
    Posts
    1,220
    It would be easier just to get a better power supply.

    ------------------
    Inwin Q500 FT
    IWILL KK266
    640 mb PC-100
    Duron 1 Ghz
    Gforce 4 MX 420
    Mini Super Orb
    Pioneer 16x DVD
    Plextor 12/10/32
    Philips 107S 17" Monitor
    Logitech Z-340s
    Win XP Pro
    Inwin Q500 FT
    IWILL KK266
    640 mb PC-100
    Duron 1 Ghz
    Gforce 4 MX 420
    Mini Super Orb
    Pioneer 16x DVD
    Philips 24/12/40
    Philips 107S 17" Monitor
    Logitech Z-340s
    Win XP Pro

  3. #3
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Chattanooga,TN
    Posts
    149
    Originally posted by WillielovesJesus:
    I have a 300 Watt P/S and posted asking if I need more power well the answer is yes Cant I use two P/S's, If so would running my Motherboard,P4 and HHD with the 300 watt and my fans,CD drive, CDR and floppy with a 250 watt be a good set up or do one of you have a better way?

    The only reason I would even suggest it is I already have an extra 250 watt.


    ------------------
    Serve God and him ONLY.
    AsusP4S333-M,Pentium 4 2.0 Ghz,512 DDR2700, Nvidia GF3Ti200,Seagate40gigHD, 56X CD rom,4x4x32CDRW,
    Serve God and him ONLY.
    Asus P4B-533
    Pentium 4 2.4Ghz@3.0Ghz P4Spark 7
    768 DDR2700
    Nvidia Gainward G4 4600 128 DDR
    Seagate40gigHD
    SCSI HDD 15K
    16X DVD
    500 watt UPS.
    19 inch Dell monitor
    32 C hehehe

  4. #4
    Join Date
    Dec 1998
    Location
    California, USA
    Posts
    2,550
    Originally posted by COZITSTHERE:
    It would be easier just to get a better power supply.

    yes.


  5. #5
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Chattanooga,TN
    Posts
    149
    I get the picture, think I will order a 500 watt ASAP. Thanks guys!

    ------------------
    Serve God and him ONLY.
    AsusP4S333-M,Pentium 4 2.0 Ghz,512 DDR2700, Nvidia GF3Ti200,Seagate40gigHD, 56X CD rom,4x4x32CDRW,
    Serve God and him ONLY.
    Asus P4B-533
    Pentium 4 2.4Ghz@3.0Ghz P4Spark 7
    768 DDR2700
    Nvidia Gainward G4 4600 128 DDR
    Seagate40gigHD
    SCSI HDD 15K
    16X DVD
    500 watt UPS.
    19 inch Dell monitor
    32 C hehehe

  6. #6
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    mojave ca. usa
    Posts
    302
    hmm i wouldnt waste my money....you already have the extra psu...all you have to do is connect wires 14-15 from the 250 watt to the 300 watts 14-15 wires...and on the 250 watt short wires 7-8 together...this will power up the secondary 250 watt psu when you power up your comp....that simple....i have been using 2 for a long while now...and doubt ill ever pay a premium for a super high powered psu...(ps. to see what wires are what..look at the top of the atx power connector that plugs into you mobo..there you'll see the numbers)

    ------------------
    9inch penis @ 5inches
    supercool
    9inch penis @ 5inches
    supercooled

  7. #7
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    UK
    Posts
    8,466
    I would use two instead of getting a new one, but only if I could accomodate both of them them easily into my case. Don't like the idea of one dangling outside (purely from an aesthetic point of view).

    MuFu.

    ------------------
    Athlon XP@2000+
    Cooler Master HHC-001@7V
    KG7R
    Crucial 512MB@152MHz
    Radeon 8500LE@315/640MHz
    60GXP 60GB
    75GXP 30GB
    SBLive! 5.1
    PlexWriter 16/10/40A
    Pioneer 16x DVD
    LG Flatron 795FT+
    WinXPP
    Opteron 144@2.8GHz (stock HS/fan), Asus A8N-SLI SE (passive NB), 1.5GB RAM (2:3:2:5, 2T), WD Raptor 740GD 74GB, Maxtor DM10 300GB, Asus EN7600GT SILENT@???, M-Audio Revo 7.1, Nebula DigiTV, Dell 2005FPW, Enermax 431W Active.

  8. #8
    Join Date
    May 2000
    Location
    us
    Posts
    1,411
    i have done dual psu for a while...worked fine...i did just get a enermax 431 but i still think i will throw in the old 200watt supply for cdroms and fans.

  9. #9
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Chattanooga,TN
    Posts
    149
    I have plenty of room in my case, I can mont them side ways no problem,I think I'll do it this way:

    300 Watt: Motherboard and P4.

    250 Watt: CD Rom,CD RW, Floppy and Fans.

    Do you think this will be Okay?

    ------------------
    Serve God and him ONLY.
    AsusP4S333-M,Pentium 4 2.0 Ghz,512 DDR2700, Nvidia GF3Ti200,Seagate40gigHD, 56X CD rom,4x4x32CDRW,
    Serve God and him ONLY.
    Asus P4B-533
    Pentium 4 2.4Ghz@3.0Ghz P4Spark 7
    768 DDR2700
    Nvidia Gainward G4 4600 128 DDR
    Seagate40gigHD
    SCSI HDD 15K
    16X DVD
    500 watt UPS.
    19 inch Dell monitor
    32 C hehehe

  10. #10
    Join Date
    May 2000
    Location
    us
    Posts
    1,411
    i would keep the cpu fan and boot hd on thye primary supply.

  11. #11
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Chattanooga,TN
    Posts
    149
    Originally posted by dfgsd:
    i would keep the cpu fan and boot hd on thye primary supply.
    Do you mean:

    300 Watt: MOBO,CPU and HDD(CPU fan runs on MOBO)

    250 Watt: CD Rom, CD R-WR,Floppy and 3 Case Fans



    ------------------
    Serve God and him ONLY.
    AsusP4S333-M,Pentium 4 2.0 Ghz,512 DDR2700, Nvidia GF3Ti200,Seagate40gigHD, 56X CD rom,4x4x32CDRW,
    Serve God and him ONLY.
    Asus P4B-533
    Pentium 4 2.4Ghz@3.0Ghz P4Spark 7
    768 DDR2700
    Nvidia Gainward G4 4600 128 DDR
    Seagate40gigHD
    SCSI HDD 15K
    16X DVD
    500 watt UPS.
    19 inch Dell monitor
    32 C hehehe

  12. #12
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    UK
    Posts
    8,466
    If possible, keep your fans on a different PSU to your hard disk drives. This way you'll reduce the chance of data corruption due to voltage spikes on the headers. Fans can spontaneously draw quite a bit of current (have seen this first-hand). I assume that these are closely associated with voltage spike phenomena that are exhibited by high-load components such as electric motors.

    MuFu.

    ------------------
    Athlon XP@2000+
    Cooler Master HHC-001@7V
    KG7R
    Crucial 512MB@152MHz
    Radeon 8500LE@315/640MHz
    60GXP 60GB
    75GXP 30GB
    SBLive! 5.1
    PlexWriter 16/10/40A
    Pioneer 16x DVD
    LG Flatron 795FT+
    WinXPP

    [This message has been edited by Mutha Funker (edited 04-07-2002).]
    Opteron 144@2.8GHz (stock HS/fan), Asus A8N-SLI SE (passive NB), 1.5GB RAM (2:3:2:5, 2T), WD Raptor 740GD 74GB, Maxtor DM10 300GB, Asus EN7600GT SILENT@???, M-Audio Revo 7.1, Nebula DigiTV, Dell 2005FPW, Enermax 431W Active.

  13. #13
    Join Date
    Apr 1999
    Location
    Manila, Philippines
    Posts
    13,269
    Well, just in case you decide to use dual power supplies, here is a good link.
    ? Quantum Physics ? Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

  14. #14
    Join Date
    May 2000
    Location
    us
    Posts
    1,411
    right you got what i was refering to....you will want every fan but the cpu on the other supply so if the secondary fails ur cpu won't fry. but if the primary fails ur mb will shut down anyways.

  15. #15
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Chattanooga,TN
    Posts
    149
    Originally posted by dfgsd:
    right you got what i was refering to....you will want every fan but the cpu on the other supply so if the secondary fails ur cpu won't fry. but if the primary fails ur mb will shut down anyways.
    Thanks for the advice, and good thinking, all I need know is some wire splicers, If I knew how I would post a Picture

    ------------------
    Serve God and him ONLY.
    AsusP4S333-M,Pentium 4 2.0 Ghz,512 DDR2700, Nvidia GF3Ti200,Seagate40gigHD, 56X CD rom,4x4x32CDRW,
    Serve God and him ONLY.
    Asus P4B-533
    Pentium 4 2.4Ghz@3.0Ghz P4Spark 7
    768 DDR2700
    Nvidia Gainward G4 4600 128 DDR
    Seagate40gigHD
    SCSI HDD 15K
    16X DVD
    500 watt UPS.
    19 inch Dell monitor
    32 C hehehe

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •