133mhz FSB K6-2?
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 11 of 11

Thread: 133mhz FSB K6-2?

  1. #1
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Bloomingdale, IL, USA
    Posts
    5,206

    133mhz FSB K6-2?

    Hey guys! I'm looking back to the Socket7 age for a little fun overclocking again. I've found a really sweet looking board using the SiS530/5595 chipset. The board has jumpers for 133mhz FSB. Is this chipset capable of handling that kind of speed? Cooling isn't really an issue because I can take care of that, but will it run reliably? All kinds of voltages on this board as well (0.1v increments from 1.9v to 3.5v). ATA66 as well. Onboard video and audio (which would be good for me for now, I'm short on video cards).

    Has anyone ever run a Socket7 board at 133mhz FSB? If so, what motherboard/chipset?

    ------------------
    MSI K7T Turbo-R w/ 2.35v/3.95v mods
    Certified as "Turbo2-R"
    AthlonXP 1600+ @1900+ @ 1.75v
    256MB Corsair PC150 CL3
    12x DVD, 12x CDRW
    Water-cooled 118w Peltier
    Diamond TNT2 Viper V770 @ 160/210
    Intel Pentium 4 2.53B C1 @2.85GHz (stock volts), watercooled @ 27*C load
    MSI 865PE Neo2-P (i865PE + ICH5), 1GB PC3200 DDR RAM
    ATi Radeon X700Pro 256MB AGP8x
    Seagate Barracuda 7200.9 160GB SATA, Maxtor DiamondMax 9 Plus 80GB
    NEC DVD-RW (ND-3520A), Lite-On 52/32/52x CD-RW (LTR-52327S)
    Microsoft Windows XP Professional SP2

    My Heatware | My Beerology | My eBay rating


  2. #2
    Justintime Guest
    my old SiS 5598 board barley made 83Mhz Fsb! 100Mhz crapped windows up badly. not sure about that chipset however, though i think 133Mhz is a bit optimistic.

    ------------------
    Jr
    Nick's site
    BINK'S HWC MEMBER PHOTO GALLERY

  3. #3
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Escanaba, MI.
    Posts
    3,062
    what board is that and how much is it?

    ------------------
    TBirdie 1.4ghz @1555...so far 1.79V.
    AK11 mobo
    768 megs crucial
    All-in-wonder 32 meg
    72X TrueX
    Plextor 16/10/40
    *This space for rent*

  4. #4
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Bloomingdale, IL, USA
    Posts
    5,206
    RISE R561...also looking at a Shuttle M597 with near the same features (except the FSB selection only goes to 100). Price...depends, its an auction, but it doesn't look too popular, but who knows, its got some time left. Yeah, my old SiS5598 hit 83mhz beautifully, never a problem. Didn't have a higher option. Well, there were different combos I was going to try, and I was doing all of the calculations to figure it all out, but then I found out the board I had was dead (it hadn't been used in a while, and I was just looking at it until I got everything calculated and worked out).

    ------------------
    MSI K7T Turbo-R w/ 2.35v/3.95v mods
    Certified as "Turbo2-R"
    AthlonXP 1600+ @1900+ @ 1.75v
    256MB Corsair PC150 CL3
    12x DVD, 12x CDRW
    Water-cooled 118w Peltier
    Diamond TNT2 Viper V770 @ 160/210
    Intel Pentium 4 2.53B C1 @2.85GHz (stock volts), watercooled @ 27*C load
    MSI 865PE Neo2-P (i865PE + ICH5), 1GB PC3200 DDR RAM
    ATi Radeon X700Pro 256MB AGP8x
    Seagate Barracuda 7200.9 160GB SATA, Maxtor DiamondMax 9 Plus 80GB
    NEC DVD-RW (ND-3520A), Lite-On 52/32/52x CD-RW (LTR-52327S)
    Microsoft Windows XP Professional SP2

    My Heatware | My Beerology | My eBay rating


  5. #5
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    UK
    Posts
    1,473
    Hmmm,
    I have heard of an Epox board that had a 133 bus setting, I recall somone claiming they were running a K6-2 at 533 (4x133). I also recall the memory benchmarks were pretty amazing (the board had a 4x interleavening option which definately helped), somewhere in the region of 220/240 in Sandra 99...........which is damn good for a K6-2 before y'all start laughing.....

    As for the SiS chipset, I would check that the AGP and PCI dividers kick in before 133, otherwise you're likely to fry your components. My old GA-5AX had settings up to 135Mhz and higher, but no dividers, so it didn't really stand a chance of making it beyond 120Mhz.

    Fallguy

  6. #6
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    Cold, barren wasteland....
    Posts
    3,126
    Fallguy is right, you will need the divider to kick in or your components will hold you back. I don't think that board will offer a divider either....

    I managed to get my K6/3 up to 120FSB on the Gigabyte GA-5AX board that Fallguy refers to, but that was it. The chipset did not let it go any more, even with nice CAS2 PC133 Micron memory. But, I will have to say that the K6/3 was fast for it's time at 120FSB!!!

    Ahhhh, the good ole' days............ Fallguy, don't you miss them sometimes? The days of our K6/2's running at 600mhz? Man, now that was a space heater at 2.8v!!!!


    ------------------
    TBird 1.2@1.3
    256mb Crucial@CAS2
    Antec SX1030B
    Vantec 6035w/Delta
    Abit KT7-R
    15GB Maxtor Diamondmax+
    (2)Diamondmax+ 7200rpm 30GB RAID Level0
    Prophet 2 MX 200/200
    HP9110i + Creative 52x
    Main DVD MM Rig:
    CoolerMaster Storm Scout
    AM3 Phenom II x4 955BE @ 3.6 ghz
    Corsair H50 Watercooling kit
    4.0 GB AData DDR3
    GIGABYTE GA-MA770T-UD3P Mainboard
    Western Digital 750GB 7200rpm w/32mb cache
    Samsung 750GB 7200rpm w/32mb cache
    Western Digital 1.0TB 7200rpm w/32mb cache
    LG 20x DVDRW-DL "SuperDrive"
    PNY GeForce 9800gt 1024mb w/Samsung 245BW 24" LCD
    Corsair 620w Modular Power Supply
    Logitech z-640 5.1's
    Logitech Wireless Mouse
    Win 7 Ultimate........

  7. #7
    Justintime Guest
    best i ever got on my K6-3+ was 672 (112x6), never posted 700

    ------------------
    Jr
    Nick's site
    BINK'S HWC MEMBER PHOTO GALLERY

  8. #8
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Bloomingdale, IL, USA
    Posts
    5,206
    Well I may get it just to play around with it. Depends how things go with the auction. I'm short on money (as usual) so I'm not going to go insane on the bidding like I sometimes do. I'll test it out with my P133 (runs 200 stable...that's where it is right now) if I get it and run SiSoft to check the bus speeds at higher FSBs....IF I get the board

    ------------------
    MSI K7T Turbo-R w/ 2.35v/3.95v mods
    Certified as "Turbo2-R"
    AthlonXP 1600+ @1900+ @ 1.75v
    256MB Corsair PC150 CL3
    12x DVD, 12x CDRW
    Water-cooled 118w Peltier
    Diamond TNT2 Viper V770 @ 160/210
    Intel Pentium 4 2.53B C1 @2.85GHz (stock volts), watercooled @ 27*C load
    MSI 865PE Neo2-P (i865PE + ICH5), 1GB PC3200 DDR RAM
    ATi Radeon X700Pro 256MB AGP8x
    Seagate Barracuda 7200.9 160GB SATA, Maxtor DiamondMax 9 Plus 80GB
    NEC DVD-RW (ND-3520A), Lite-On 52/32/52x CD-RW (LTR-52327S)
    Microsoft Windows XP Professional SP2

    My Heatware | My Beerology | My eBay rating


  9. #9
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Ocala, FL
    Posts
    423
    Just remember one thing, The Socket 7 Mobos come with L2 Cache on board... That right there is enough to hold you back unless you disable it. But that would not even be worth the overclock..

    Just my 2 Cents!

    ~The Devil~

    ------------------
    Don't Piss Me Off or I'll Melt Your CPU
    Don't Piss me off or I'll melt your CPU!

    AMD Athlon Turion 64 2200
    1gig DDR pc3200
    80 gig mobile Harddrive
    DVD+-RW
    12.1 WXGA LCD (4.2lb notebook)
    Windows Vista

  10. #10
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Bloomingdale, IL, USA
    Posts
    5,206
    Originally posted by KTDEVIL5:
    Just remember one thing, The Socket 7 Mobos come with L2 Cache on board... That right there is enough to hold you back unless you disable it.
    Hmmm...forgot all about that it was run sync with the bus speed

    Originally posted by KTDEVIL5:
    But that would not even be worth the overclock..
    Sure it would. Well, not for long term use. Just so I could say I had it running with a 133mhz FSB

    ------------------
    MSI K7T Turbo-R w/ 2.35v/3.95v mods
    Certified as "Turbo2-R"
    AthlonXP 1600+ @1900+ @ 1.75v
    256MB Corsair PC150 CL3
    12x DVD, 12x CDRW
    Water-cooled 118w Peltier
    Diamond TNT2 Viper V770 @ 160/210
    Intel Pentium 4 2.53B C1 @2.85GHz (stock volts), watercooled @ 27*C load
    MSI 865PE Neo2-P (i865PE + ICH5), 1GB PC3200 DDR RAM
    ATi Radeon X700Pro 256MB AGP8x
    Seagate Barracuda 7200.9 160GB SATA, Maxtor DiamondMax 9 Plus 80GB
    NEC DVD-RW (ND-3520A), Lite-On 52/32/52x CD-RW (LTR-52327S)
    Microsoft Windows XP Professional SP2

    My Heatware | My Beerology | My eBay rating


  11. #11
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    UK
    Posts
    1,473
    Originally posted by AMDnut:
    Fallguy is right, you will need the divider to kick in or your components will hold you back. I don't think that board will offer a divider either....

    I managed to get my K6/3 up to 120FSB on the Gigabyte GA-5AX board that Fallguy refers to, but that was it. The chipset did not let it go any more, even with nice CAS2 PC133 Micron memory. But, I will have to say that the K6/3 was fast for it's time at 120FSB!!!

    Ahhhh, the good ole' days............ Fallguy, don't you miss them sometimes? The days of our K6/2's running at 600mhz? Man, now that was a space heater at 2.8v!!!!


    Hmm,
    yeah I miss the days of the K6-2. Sure they weren't the fastest chips on the planet, but they were very much the last of the old style processors. Unlocked multipliers, tons of tweaks needed to get it up to speed, a ridiculous ability to run 30% over voltage and not break...... and of course the sure knowledge that once you reached 600 you damn well knew that you were standing on the burning edge of overclocking..........

    Its not the same with these new fangled Durons and Athlons and Pentiums. Locked multipliers, lower voltage tolerance, less tweaks needed to make it perform. You can spend a day playing with a Duron, and by the end of that day you know it is running pretty much as fast as it can go. With the K6-2 you could spend weeks eeking out every last ounce of power, and boy did you notice the difference when you had.

    Fallguy

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •