Do you think i need a new psu?
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 6 of 6

Thread: Do you think i need a new psu?

  1. #1
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    West Chester, PA, USA
    Posts
    159

    Do you think i need a new psu?

    Yeah . . . here's the deal. I have been getting some interesting bsod's after having recently reformattted and put in a new geforce 2. I think it might be my psu. is it a possibility?

    My system config:

    Celeron 400@545 w/ peltier cooler and large heatsink
    192 mb RAM @ 120 mhz
    memorex 40x CD-ROM
    sony 4x2x32 CD-RW
    WD 6.4 gb hdd
    WD 13.6 gb hdd
    Soundblaster live! value
    Pinnacle pctv tv tuner card
    3com adsl modem
    netgear FA310tx ethernet card
    hercules geforce 2 mx video card


    all this on a 235 watt psu. is this a problem?

    Rcketsfan1
    Athlon 2500+ Barton
    2x512 MB PC3200 DDR
    Geforce 4 Ti4200 128MB
    160 GB, 120 GB
    Hauppauge PVR-150
    2x24x52 CD-RW
    SB Live! Value

  2. #2
    Join Date
    Dec 1998
    Location
    Grand Haven, Michigan, USA
    Posts
    11,332
    Peltiers can draw a lot of power. What graphics card did you use befor. The GeForce2's actually use less power than say a TNT2 or Voodoo3 3000 and much less than a GeForce256 and the MX should use even less since they are clocked lower and use less pipelines.

    It could be that the GeForce2 GTS can not take the AGP bus speed.. You are running 91Mhzbus speed and unless it uses the AGP divider of the 100Mhz bus (2/3 AGP at 100Mhz bus is the 66Mhz speed AGP is supposed to run at). This would run the APG at about 61Mhz which is fine, BUT if it is using the 1/1 multiplier for the 66Mhz bus then you are lucky anything works other than the memory and CPU. This would run the AGP at 91Mhz. That would be about 38% overclock. That would also likely fry your hard drive and other PCI cards.

    What board are you using? What voltage? Have you tried removing the Peltier and downclocking it to something closer to 500Mhz (which will not need the Peltier)? Maybe it is time to upgrade the PS or possibly get a Celeron2 and a Slotket addaptor that will not require a peltier and will likely overclock to 800Mhz+ (and probably still use less power).

    ------------------
    The COMPUTER is your FRIEND!
    Happiness is manditory.
    AMD Phenom II x4 945 3Ghz | ASUS M4A77TD | 2X WD 1TB SATA 2 hard drive | 2x2GB Corsair XMS3 | nVidia GeForce 8800 GTS | ATI TV Wonder Theater Pro 550 | Antec P-160 case | Antec 650w Earth Watts | LG Blu-ray Super Drive | LG DVD RW | Windows 7 Pro

  3. #3
    Join Date
    Jun 1999
    Location
    Algonquin Illinois
    Posts
    1,712
    It's the Peltier/ run it off a different 250 watt supply and all will be well

    ------------------
    Help me get this Boot outta my azz!!!!
    Help me get this Boot outta my azz!!!!

  4. #4
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    UK - Ipswich(Home) & Edinburgh(Uni)
    Posts
    179
    A peltier, 2 HDD's and a CDburner (when in use) is alot to run off a 235 Watt psu.

    I'd go with Big Lar...

    I'm working on a watercooled peltier system, thats why I had a 300 and a 250.

    ------------------
    Kermet@btinternet.com
    35647692

    TBird 800@950, Abit KT133, 256Mb Crucial SDRAM PC133 CAS2, IBM Deskstar 75GXP 30.7Gb, Pioneer DVD 105s, SB Live, Guillemot 3D Prophet II GTS 64MB, Mitsumbishi DiamondPlus 73 17", Microsoft IntelliMouse Explorer & Natural Pro, Customised dual psu (550w) Tower...
    Kermet@btinternet.com
    35647692

    TBird 800@950, Abit KT133, 640Mb Crucial SDRAM PC133 CAS2, IBM Deskstar 75GXP 30.7Gb, Segate U5 20.0Gb, Pioneer DVD 105s, Yamaha 2100E 40/16/10, Panasonic LS-120, SB Live, 3D Prophet II GTS 64MB, Mitsumbishi DiamondPlus 17", Customised dual psu (500w) Tower.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Hamlin, PA, USA
    Posts
    92
    which drivers are you using? try the 6.34's or higher. If you get a new PSU I recommend the Antec pp303 read this article http://www.anandtech.com/html/articl...?document=1128

  6. #6
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    West Chester, PA, USA
    Posts
    159
    Yeah i thinki am going to go ahead and try a new psu. 300 watt atx i think. I'll tell if guys how it works out.
    Athlon 2500+ Barton
    2x512 MB PC3200 DDR
    Geforce 4 Ti4200 128MB
    160 GB, 120 GB
    Hauppauge PVR-150
    2x24x52 CD-RW
    SB Live! Value

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •