KingMax tiny BGA PC150
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29

Thread: KingMax tiny BGA PC150

  1. #1
    Join Date
    Apr 1999
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    1,864

    KingMax tiny BGA PC150

    Has anyone had a chance to really check this stuff out? How has the 6ns PC150 ran? Will it run 150 cas2? Any insight into this ram would be appreciated. I'll be using this on a BF6, btw. Thanks.

    ------------------
    Sabres in 6
    "It was a good lay........"

  2. #2
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Bloomington, IL, USA
    Posts
    566
    There was a review linked from HardOCP not long ago... If you haven't read it let me know.
    -ram

    ------------------
    Yeah... bout' the only thing you wouldn't want to overclock, would be your clock...
    Unless you just want to be early all the time..
    Yeah... bout' the only thing you wouldn't want to overclock, would be your clock...
    Unless you just want to be early all the time..

  3. #3
    Join Date
    Apr 1999
    Location
    Manila, Philippines
    Posts
    13,269
    Kuzia has that RAM and said that it's pretty damn good.

    Ask him for more detailed specifications or:

    KingMax (KTI) 128mb 168-pin PC150 HSDRAM (TinyBGA) Cas2 6.5ns
    (http://www.kingmax.com/PC150/150english.html - see for more info)

    It's almost two times smaller in height than regular SDRAM modules.
    (Not that it really makes any difference..., but it looks pretty cool)

    I got it for $147 USD at www.dallasmemory.com on Thursday, Oct 12.
    If you wanna save a couple of bucks, wait another week or two - I've
    seen it drop down from $155+ USD to $145 USD in one week.
    ------------------
    It Is Now Safe To Turn Off Your Computer
    ? Quantum Physics ? Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    736


    Check this out first at www.mushkin.com
    Its 4.5 nanoseconds !



    ------------------
    "I cant drive...55 !!!"
    "I cant drive...55 !!!"

  5. #5
    Join Date
    Apr 1999
    Location
    Manila, Philippines
    Posts
    13,269
    Okay, that's really nice.

    ------------------
    It Is Now Safe To Turn Off Your Computer
    ? Quantum Physics ? Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

  6. #6
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    San Diego, CA USA
    Posts
    766
    http://www.mwave.com has 128mb of the Kingmax PC150 stuff for $112 I think...

    ------------------
    Those who are late, DO NOT GET FRUITCUP!
    -Rich Eisen

  7. #7
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    San Diego, CA USA
    Posts
    766
    Nevermind, just checked, and it is only $105

    I think I might go get some....

    ------------------
    Those who are late, DO NOT GET FRUITCUP!
    -Rich Eisen

  8. #8
    Join Date
    Apr 1999
    Location
    Manila, Philippines
    Posts
    13,269
    That's really cheap but it's CAS Latency is only 3. I wonder if paying the extra $ 40.00 is worth going down to CAS Latency 2?

    ------------------
    It Is Now Safe To Turn Off Your Computer
    ? Quantum Physics ? Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

  9. #9
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Norwich, UK
    Posts
    3,790
    Toolbox:-

    http://www.lostcircuits.com/memory/latency/

    Mushkin also seem to like quoting the clock access time which in this case is 4.5 ns, but this is not the chip speed. In other words it is not 4.5 ns ram. Mushkin ram is still good though I have 256mb here

    ------------------

    [This message has been edited by BladeRunner (edited 10-21-2000).]

  10. #10
    Join Date
    Aug 1999
    Posts
    3,425
    Hey Tool, that KingMax PC150 can do at least 133MHz at CAS 2-2-2! Not bad for $105!! I think I'm going to get me two sticks of it! I need the low profile so it will fit under my GlobalWin VOS32 fans!

  11. #11
    Join Date
    Jan 1999
    Location
    US of A
    Posts
    587
    I feel pretty stupid now...
    If I waited one more week, I'd save 50 bucks. Oh well.

    The memory is very good though. It gave me extra 400 points in 3DMark2K. (Over 128mb PC100 8ns cas3 RAM)

    I'm pretty sure Kingmax does 150Mhz at cas2. That is what I am led to believe from their ads. Never tried myself. I'm running it at 138Mhz cas2:2:2 right now.
    P3 700e FCPGA @ 966Mhz w/ Alpha PAL35t
    ASUS CUV4X
    ElanVital T-10ab Case
    KingMax PC150 cas2 HSDRAM
    IBM Deskstar 75GXP 30GB ATA100
    Asus v7700 Geforce2 GTS 32MB Pure
    SB Live! Value
    ViewSonic PF790 19"
    Klipsch Pro-Media v.2-400
    Netgear FA310TX 100mbps NIC
    MS InteliMouse Epxlorer
    MS Internet Keyboard PRO

  12. #12
    Join Date
    May 2000
    Location
    Brooklyn, New York
    Posts
    170
    I have the Kingmax PC150 6ns from mwave. I can tell you that it DOES DO 2-2-2 at 155fsb! I have tried on my friends p3 600e to get 930mhz. I have it on my own computer but only 125fsb because my p3 800e only does 1000.

    For $105 guaranteed 150fsb cas2, its WELL WORTH IT!

    -Stewart

  13. #13
    Join Date
    Apr 1999
    Location
    Manila, Philippines
    Posts
    13,269
    Are you guys telling me that the RAM from www.mwave.com does 2-2-2 for $ 105.00!

    Holy *&^%! I'm going to get that NOW!

    ------------------
    It Is Now Safe To Turn Off Your Computer
    ? Quantum Physics ? Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

  14. #14
    Join Date
    Apr 1999
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    1,864
    Cool! You guys had better have saved me some!

    ------------------
    Sabres in 6
    "It was a good lay........"

  15. #15
    Join Date
    Aug 1999
    Posts
    3,425
    Just ordered two sticks! Better get them while they last! If the prices go down even more, I'm going to get two more sticks for my server. I'll have a total of 384 in my main machine, 256 in my wife's PC and 512 in my server. Ya can't have enough ram!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •