Getting a 700 PIII w/ cBO Stepping
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 11 of 11

Thread: Getting a 700 PIII w/ cBO Stepping

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2000
    Posts
    3

    Getting a 700 PIII w/ cBO Stepping

    I would like to buy a 700 PIII online, but virtually no one specifies if the processor is cBO stepping. What are the chances mine will be cBO? Is there any way of having a better chance of getting one (OEM, Retail, etc)?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    The Netherlands
    Posts
    508
    Don't buy it online!

    that's the best change that you can get a cB0-cpu...

    if your buying online you must get lucky to have one.. so go to a computershop near you and ask for a OEM-version of the cpu..
    these are without a box so you can easily see if it's cB0 or not..

    good luck
    Fast, Faster, WooHoO!!!

  3. #3
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    Hanford, CA
    Posts
    3,203
    CALL


    And specify in your order that it must be cBo.


    You can get the "S" codes here

    [This message has been edited by Maxout (edited 07-26-2000).]
    If you lived here, you'd be home by now...

  4. #4
    Join Date
    Oct 1999
    Posts
    3,198
    If you want a retail SL45Y PIII 700 cB0 FC-PGA CPU go here:

    http://www.googlegear.com/

    All they've carried for the last 2 months (that's when I got mine) are cB0 versions. If you E-mail them, they will confirm this within a day or so. And, it's only $208 for a retail version. Don't get ripped off but PC Nut or one of those other crappy vendors.
    1.Old Antec Case, Asus PC-DL, 2 x 1.6 LV D1 Xeons @ 3 GHz, 2GB Corsair PC3200 @ 200 MHz, Chaintech 6800 128MB AGP

    2. Old Crap Beige Case, Gigabyte GA-H55M-S2H, Core i3 530, 4GB CL8 OCZ DDR3-1600, eVGA GTX465

    3. Asus Pundit mATX Case, MSI AMD Zacate E350/dual core E350IS-E45 mini-ITX, 4GB CL9 Crucial Ballistix DDR3-1333, LG Blu Ray/HD DVD & DVD Burner

  5. #5
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Paris, France
    Posts
    327
    Originally posted by SanduTje:
    Don't buy it online!
    And what about the overclocked CPUs that some sites (www.overclockers.co.uk, www.advanceddesignky.com) sell?

    Are they reliable?

    ------------------
    Damn! Why did I wait so long to register??
    Games, games and only games

  6. #6
    Join Date
    Apr 1999
    Location
    Manila, Philippines
    Posts
    13,269
    I had a 700 with S-Code SL45Y. It went up to 980 MHz without a problem but it was always running too hot.

    I'm still waiting for the Slot 1 and see if that runs any cooler. If it doesn't then I'm going back to the SL45Y.
    ? Quantum Physics ? Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

  7. #7
    Join Date
    Oct 1999
    Posts
    3,198
    Toolbox - Too hot? What heatsink/fan do you have? My PIII 700 is real cool at 970 MHz with an Alpha PEP66. I also run Rain 2.0 all the time and haven't been able to get the temp over 33C under load. With Rain 2.0 running, it stays around 22C when surfing or word processing. I only get it up to 32C or 33C running stuff like 3DMark2000, Q3, or UT. I can't see any reason why a slot 1 PIII 700 would run any cooler.
    1.Old Antec Case, Asus PC-DL, 2 x 1.6 LV D1 Xeons @ 3 GHz, 2GB Corsair PC3200 @ 200 MHz, Chaintech 6800 128MB AGP

    2. Old Crap Beige Case, Gigabyte GA-H55M-S2H, Core i3 530, 4GB CL8 OCZ DDR3-1600, eVGA GTX465

    3. Asus Pundit mATX Case, MSI AMD Zacate E350/dual core E350IS-E45 mini-ITX, 4GB CL9 Crucial Ballistix DDR3-1333, LG Blu Ray/HD DVD & DVD Burner

  8. #8
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    USA
    Posts
    2,635
    SECC 2 format PIIIs run slightly warmer actually.

    ------------------
    -=S_Klass=- I tweak... therefore I am.
    -=S_Klass=- I tweak... therefore I am.

    Proud Member of the OCN Hellspawns Genome Fleet
    TeamID: 567443298
    OCN Genome FAQ | OCN Genome Stats

  9. #9
    Join Date
    Mar 1999
    Location
    Houston TX. USA
    Posts
    2,308
    I have a FDP-32 on my 600E @ 800 FC-PGA & I've never seen over 25*c loaded! & thats cA2 core and a whopping 1.8 v.

  10. #10
    Join Date
    Aug 1999
    Posts
    3,425
    Well my slot 1 600e runs at 852 (cA2 stepping) with 1.75v and the idle temp is about 26C, but it does reach a SUPER HOT max of 34C.

  11. #11
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    USA
    Posts
    2,635
    flat-v8 25C in texas? You mustbe running air conditioning in your room.

    ------------------
    -=S_Klass=- I tweak... therefore I am.
    -=S_Klass=- I tweak... therefore I am.

    Proud Member of the OCN Hellspawns Genome Fleet
    TeamID: 567443298
    OCN Genome FAQ | OCN Genome Stats

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •