L2 Cache errors during Stability Test......... help please!
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 4 of 4

Thread: L2 Cache errors during Stability Test......... help please!

  1. #1
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    Cold, barren wasteland....
    Posts
    3,126

    L2 Cache errors during Stability Test......... help please!

    Well, that about say's it! Here are a few more details:

    AMD K6/2-550@600mhz
    DFI K6XV3+ mobo
    1mb L2 cache

    During Stability Test in "Hardcore Mode", I get 3 or 4 test finished, then a "L2 Cache Error" and the test get aborted.
    In "Normal Mode" I can get the test done sometimes, about 50% of the time.
    These errors seem to happen when the CPU temp is at the max.(44c) But even a cold boot and starting from an idle temp of 33c doesn't help all the time. And Hardcore Mode always causes the error.

    Could heat be affecting my L2 cache? Can I put heatsinks on my cache chips?

    Any ideas???

    Thanks in advance for any comments.
    Main DVD MM Rig:
    CoolerMaster Storm Scout
    AM3 Phenom II x4 955BE @ 3.6 ghz
    Corsair H50 Watercooling kit
    4.0 GB AData DDR3
    GIGABYTE GA-MA770T-UD3P Mainboard
    Western Digital 750GB 7200rpm w/32mb cache
    Samsung 750GB 7200rpm w/32mb cache
    Western Digital 1.0TB 7200rpm w/32mb cache
    LG 20x DVDRW-DL "SuperDrive"
    PNY GeForce 9800gt 1024mb w/Samsung 245BW 24" LCD
    Corsair 620w Modular Power Supply
    Logitech z-640 5.1's
    Logitech Wireless Mouse
    Win 7 Ultimate........

  2. #2
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    Cold, barren wasteland....
    Posts
    3,126
    Anyone???
    Main DVD MM Rig:
    CoolerMaster Storm Scout
    AM3 Phenom II x4 955BE @ 3.6 ghz
    Corsair H50 Watercooling kit
    4.0 GB AData DDR3
    GIGABYTE GA-MA770T-UD3P Mainboard
    Western Digital 750GB 7200rpm w/32mb cache
    Samsung 750GB 7200rpm w/32mb cache
    Western Digital 1.0TB 7200rpm w/32mb cache
    LG 20x DVDRW-DL "SuperDrive"
    PNY GeForce 9800gt 1024mb w/Samsung 245BW 24" LCD
    Corsair 620w Modular Power Supply
    Logitech z-640 5.1's
    Logitech Wireless Mouse
    Win 7 Ultimate........

  3. #3
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Zagreb, Croatia
    Posts
    40
    OK, I must admit I have little xperience with AMD chips.

    But some things get solved through analytics.

    If your system shows L2 errors when hot only, then cool it down!

    If the error shows only in this particular test, forget about it! May be that the test is for whatever reason incompatible with your system.

    If the system is crashing on other occasions, too... give us some more detail like when and where.

    D.

  4. #4
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    Cold, barren wasteland....
    Posts
    3,126
    No other crashing, runs 3D games rock solid stable.
    All Sandra benchmarks run fine with no problems.
    I've also ran an AMD K6/2-450@475 on this board and used the same test with no problems. And it reached the same temps. I'm hoping that the motherboard isn't going bad...........
    Main DVD MM Rig:
    CoolerMaster Storm Scout
    AM3 Phenom II x4 955BE @ 3.6 ghz
    Corsair H50 Watercooling kit
    4.0 GB AData DDR3
    GIGABYTE GA-MA770T-UD3P Mainboard
    Western Digital 750GB 7200rpm w/32mb cache
    Samsung 750GB 7200rpm w/32mb cache
    Western Digital 1.0TB 7200rpm w/32mb cache
    LG 20x DVDRW-DL "SuperDrive"
    PNY GeForce 9800gt 1024mb w/Samsung 245BW 24" LCD
    Corsair 620w Modular Power Supply
    Logitech z-640 5.1's
    Logitech Wireless Mouse
    Win 7 Ultimate........

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •