Creatives Savage 4 S3 removing existing heatsink and put a larger on
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 9 of 9

Thread: Creatives Savage 4 S3 removing existing heatsink and put a larger on

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Sweden, North Europe
    Posts
    1,061

    Creatives Savage 4 S3 removing existing heatsink and put a larger on

    Hi, there What do u think of removing existing heatsink on Creatives Savage 4 and put a larger on instead ?
    That would lower the temp since I play Half Life alot hehehe

    ------------------
    *** The worst investment u can do is a buy a new computer, buy some stocks isntead ***
    ftp1. Antec PLUSVIEW1000AMG, Abit AT7 v1.1, XP 1800@2300 0,13u, 512MB TwinMOS PC-2700 cl2
    ftp2. Antec PLUSVIEW1000AMG, Abit AT7 v1.2, XP 1800@2300 0,13u, 512MB TwinMOS PC-2700 cl2
    backup. Chieftec Fulltower, Abit KT7A-R v1.3 XP-M 2000+ 3x256MB TwinMOS PC-166
    Workstation. (Not yet ready)

  2. #2
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    Chicago, IL, USA
    Posts
    1,751
    The card itself does not include a fan, just a heatsink. If you don't mind taking off the heatsink and stuff, that would be the best way to cool it. If you wanna save it, you can just attach a small fan to cool the GPU.

    salt

  3. #3
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Sweden, North Europe
    Posts
    1,061
    The card itself does not include a fan, just a heatsink. If you don't mind taking off the heatsink and stuff, that would be the best way to cool it. If you wanna save it, you can just attach a small fan to cool the GPU.
    salt

    If U donīt mind taking off the heats. and stuff, that would be the best way to cool it.
    R u crazy taking of the "original" heatsink is better than no heatsink at all ?!?!?!
    Is that what u mean ?
    Explain one more time !

    ------------------
    *** The worst investment u can do is a buy a new computer, buy some stocks isntead ***
    ftp1. Antec PLUSVIEW1000AMG, Abit AT7 v1.1, XP 1800@2300 0,13u, 512MB TwinMOS PC-2700 cl2
    ftp2. Antec PLUSVIEW1000AMG, Abit AT7 v1.2, XP 1800@2300 0,13u, 512MB TwinMOS PC-2700 cl2
    backup. Chieftec Fulltower, Abit KT7A-R v1.3 XP-M 2000+ 3x256MB TwinMOS PC-166
    Workstation. (Not yet ready)

  4. #4
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    597
    i'm prettyu sure he means take it off and replace it. I didn't replace it, but I added a fan to my Diamond s540, and it makes a difference in stability @ 92MHz AGP + OC'ing.

    ------------------
    Nothing but the CHEESE!
    Finally... the CHEESEMAN... has LOST his 4x4!!! - My buddy wrecked it!

  5. #5
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Sweden, North Europe
    Posts
    1,061
    Cheese
    What fan did U use ?
    The 486 "standard" one ?


    ------------------
    *** The worst investment u can do is a buy a new computer, buy some stocks isntead ***
    ftp1. Antec PLUSVIEW1000AMG, Abit AT7 v1.1, XP 1800@2300 0,13u, 512MB TwinMOS PC-2700 cl2
    ftp2. Antec PLUSVIEW1000AMG, Abit AT7 v1.2, XP 1800@2300 0,13u, 512MB TwinMOS PC-2700 cl2
    backup. Chieftec Fulltower, Abit KT7A-R v1.3 XP-M 2000+ 3x256MB TwinMOS PC-166
    Workstation. (Not yet ready)

  6. #6
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    597
    I went to radio shack and payed $12. Now I know where to buy them for <$5. I just bought 4 of them.

    ------------------
    Nothing but the CHEESE!
    Finally... the CHEESEMAN... has LOST his 4x4!!! - My buddy wrecked it!

  7. #7
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    Chicago, IL, USA
    Posts
    1,751
    Thats was what I meant

    salt

  8. #8
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Volunteer State
    Posts
    758
    Hey guys, how does that savage 4 perform anyway? How would you compare it to a v3? I've got a v3 3k right now and I'm looking for another card for my bp6.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Sweden, North Europe
    Posts
    1,061
    Donīt go Savage 4 S3 go TNT2 instead
    Why ? The Open GL doesnīt work any good in S3 at Half Life it doesnīt work at all...



    ------------------
    *** The worst investment u can do is a buy a new computer, buy some stocks isntead ***
    ftp1. Antec PLUSVIEW1000AMG, Abit AT7 v1.1, XP 1800@2300 0,13u, 512MB TwinMOS PC-2700 cl2
    ftp2. Antec PLUSVIEW1000AMG, Abit AT7 v1.2, XP 1800@2300 0,13u, 512MB TwinMOS PC-2700 cl2
    backup. Chieftec Fulltower, Abit KT7A-R v1.3 XP-M 2000+ 3x256MB TwinMOS PC-166
    Workstation. (Not yet ready)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •