Computer restarts by itself WHY?
Home | Reviews and Features | Special Reports | Forums |

Results 1 to 10 of 10

Thread: Computer restarts by itself WHY?

  1. #1
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    Long Island, NY, usa
    Posts
    981

    Computer restarts by itself WHY?

    sometimes when im using my computer it just restarts by itself why is that.

    updated my drivers
    have 128 sd ram
    p2 300
    asus p3b-f mobo

    does anybody have a clue? i dont thanks

    ------------------
    home.earthlink.net/~worldforms/ www.spjworld.com
    OCN the The Darkside

  2. #2
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    394
    Do you have any overclocking in effect? Attempting to overclock just slightly beyond what the computer can reliably handle over the course of the amount of time between when you turn it on until it restarts itself would be my first guess about what your problem is.

    ------------------
    If it isn't broke, you're not trying hard enough.
    Justin "JJR512" Rebbert
    http://www.makeitsimple.com/cgi-bin/...i?action=intro
    ICQ: 52675695



  3. #3
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    Long Island, NY, usa
    Posts
    981
    no overclocking here

    it hasent done this in a while. the last time it did it was today when i was reading contents on a cdr.i did have it over clocked to 337 but turned it back down in fear of breaking something. it did it before this anyway
    OCN the The Darkside

  4. #4
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    1 hospital way
    Posts
    1,860
    Well you don't bay any chance have a Creative Cd drive do you?
    whatever

  5. #5
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    Long Island, NY, usa
    Posts
    981
    no its a yamaha 4416 E

    ------------------
    home.earthlink.net/~worldforms/ www.spjworld.com
    OCN the The Darkside

  6. #6
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    Minneapolis, MN
    Posts
    480
    Check out Duckmans post. It might give you an idea.

    It really could be anything from drivers to hardware. Try noticing whats running when it restarts. Then disable everything in Systray and try to duplicate the problem.

    Another thought. What about it overheating?
    If it ain't broke, tweak it!!

  7. #7
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    Green River, Wy 82935
    Posts
    11
    i had thye same problem, and so did my friend with his comcrap(compaq). we nerowed the problem down to a program overloading the cache. when the the cache is full and cant take no more it restarts to reset the cache. once we got ride of the program(s). i found out that it helped alot. it didnt restart ever sence

    ------------------
    Blake Peterson
    Blake Peterson

  8. #8
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    1 hospital way
    Posts
    1,860
    I have a creative, it has caused my system to shutoff when I removed the CD last night, and I have seen it do a couple reboots. It could be drivers like Master Mind said. And even tho it is not OC it can be heat causing it to reboot. Thoses CD roms can cook up some nasty heat. you could try removing the side panel and see if you can get it to crash again while doing the same things that have made it crash in the past.

    Does your P2 have fans on it??? If they do have they stopped?

    Another thing...Altho you are not doing IT, TNproud2b was having reboots and could not figure it out. I told him it was something either drawing more power from his power supply or it was going. 2 days later his 12v pump that was running off his power supply was dead. that is just another thing to think about.

    ------------------
    Can some one stop those voices in my head telling me to Overclock my computer!!!
    whatever

  9. #9
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    1 hospital way
    Posts
    1,860
    One more thing do you have case fans? And what is the rest of the things installed on your system? ie Hard drives, other cards, Cd rom, burner?????

    ------------------
    Can some one stop those voices in my head telling me to Overclock my computer!!!
    whatever

  10. #10
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    Long Island, NY, usa
    Posts
    981
    i have a power supply fan and a cse fan...
    also have a 32x cd rom

    an 8 mg agp vid card a cheap chain tech card with the i740 intel chip newest(newest driver and flashed the bios with newest version) the card came with the machine

    have a PCI sonic vibes sound card (only driver i didnt update couldnt find the one i dont know the model of the card)

    a pci modem called company loaded newest driver (last time the computer did this i loaded the new modem driver and it didnt do it in a while so i thought i fixed it i guess not)

    my HD is a WD 6.4 Gig

    im upgrading allm of this soon but for now i dont want this thing to bet me I MUST WIN a bunch of parts cant win

    ------------------
    home.earthlink.net/~worldforms/ www.spjworld.com
    OCN the The Darkside

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •